Norjan tähtien keskustelu Bolshunov-tilanteesta taltioitui kameralle – ennennäkemätön video julki: "Silloin minut tapetaan päivän kuluessa"

Oberstdorfin vuoden 2021 maastohiihdon MM-kilpailuissa 50 kilometrin kisan loppusuoralla nähtiin kohahduttava tilanne Norjan Johannes Hösflot Kläbon ja Venäjän Aleksandr Bolshunovin välillä. Dagbladet on jakanut Viaplayn julkaiseman videon Kläbon, kisan voittaneen Emil Iversenin sekä Norjan maastohiihtomaajoukkueen pomon Espen Bjervigin välisestä keskustelusta.

Kläbo ja Bolshunov olivat loppusuoran alkaessa kontaktissa, jonka seurauksena Bolshunovin sauva hajosi ja samalla voittomahdollisuudet. Kläbo hiihti alustavasti voittoon, mutta hylättiin ja voittajaksi nousi Iversen. Bolshunov jäi toiseksi. Videolla nähtävä keskustelu käytiin urheilijoiden odottaessa tuomariston päätöstä.

– Et ole hänen lähellään, kun hän laittaa sauvan jalkojensa väliin, Bjervig totesi.

– Ei, mutta hän tähtää minua kohti. Se on se juttu, Kläbo vastasi.

Maailmanmestaruutta juhlinut Iversen on Kläbon kanssa samaa mieltä ja antaa kritiikkiä Bolshunovin toiminnalle.

– Hän tekee sitä aina. Oli tilanne mikä tahansa, niin hän yrittää työntää johdossa olevan ulos radalta. Se on aivan karmeaa, Iversen sanoi ja huomasi tämän jälkeen kuvaavan kameran.

– Se on mukavaa, että kamera on tuossa ja saa kaiken talteen. Voin vain toivoa, että kukaan venäläisistä ei osaa norjaa, koska silloin minut tapetaan radalla päivän kuluessa, Iversen jatkoi.

Norja veti lopulta valituksensa takaisin ja Iversen kruunattiin voittajaksi. Kolmanneksi nousi Norjan Simen Hegstad Krüger.

Lue myös:

    Uusimmat