Norjan Mette-Marit täyttää vuosia – 10 faktaa prinsessasta

Norjan kruununprinsessa Mette-Marit täyttää tänään tiistaina 41 vuotta.

Norjan kruununprinssi Haakonin puoliso Mette-Marit juhlii tiistaina 19. elokuuta 41-vuotissyntymäpäiviään. Mette-Marit viettää merkkipäiväänsä aviomiehensä ja kolmen lapsensa seurassa.

Juhlan kunniaksi Hello-lehti on koonnut kymmenen faktaa Norjan kruununprinsessasta.

1. Mette-Marit syntyi 19. elokuuta 1973 Kristiansandissa Norjassa. Hänen vanhempansa ovat Sven O. Hoiby ja Marit Tjessem.

2. Nuorempana Mette-Marit vietti vapaa-aikaansa urheillen. Lentopallosta tuli hänen suosikkilajinsa. Mette-Marit toimi myös valmentajana ja tuomarina.

3. Mette-Marit ahkeroi sosiaalisessa mediassa. Hänet tunnetaan aktiivisena Twitter-käyttäjänä, joka kuvailee itseään profiilissaan ylpeäksi kolmen lapsen äidiksi ja kirjoille omistautuneeksi lukutoukaksi. Mette-Maritia seuraa Twitterissä lähes 100 000 henkilöä.

4. Mette-Marit ja Haakon avioituivat Oslossa järjestetyssä upeassa seremoniassa vuonna 2001. Häissä nähtiin kuninkaallisia vieraita ympäri maailman.

5. Kolme vuotta häiden jälkeen pariskunta sai ensimmäisen yhteisen lapsensa. Prinsessa Ingrid Alexandra syntyi tammikuussa 2004, ja hänen pikkuveljensä Prince Sverre Magnus joulukuussa 2005.

6. Mette-Maritilla on aiemmasta suhteestaan poika nimeltä Marius.

7. Prinsessa pelkää lentämistä, mutta on siitä huolimatta matkustanut ympäri maailmaa edustamassa miehensä Haakonin kanssa. Mette-Marit on edustanut Intiassa, Yhdysvalloissa ja Britanniassa.

8. Mette-Marit on Kreikan prinssi Odysseas-Kimonin ja Tanskan prinssi Christianin kummitäti.

9. Mette-Marit on opiskellut johtamista, ja valmistunut Master of Management -koulutusohjelmasta vuonna 2012.

10. Mette-Marit jakaa syntymäpäivänsä 19. elokuuta presidentti Bill Clintonin ja Frendit-tähti Matthew Perryn kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat