Norjan kruununprinsessa Mette-Marit sairauslomalle – ei osallistu Kaarle Kustaan juhlallisuuksiin

Norjan kruununprinsessa Mette-Marit sairastaa keuhkofibroosia. 

Norjan hovi tiedotti 14. syyskuuta, että Norjan kruununprinsessa Mette-Marit, 50, on jäänyt 13. syyskuuta alkaen sairauslomalle lääkärin määräyksestä. Sairausloma kestää kaksi viikkoa, mutta sitä voidaan myös pidentää. 

Näin ollen Mette-Maritia ei nähdä tällä viikolla Ruotsin kuninkaan Kaarle Kustaan 50-vuotisen vallassaolon juhlallisuuksissa. 

Hän ei myöskään voi osallistua Vestlandin maakuntamatkalle myöhemmin syyskuussa. 

Mette-Marit sairastaa keuhkofibroosia, joka toisinaan rajoittaa hänen osallistumistaan erilaisiin edustustilaisuuksiin.  

Norjan hovi tiedotti vuonna 2018, että kruununprinsessalla on diagnosoitu harvinainen krooninen keuhkosairaus. Mette-Maritin sairastamassa keuhkofibroosissa sidekudos aiheuttaa keuhkorakkuloiden seinämien paksuuntumisen. Sairauden yleisin oire on hengenahdistus.

Mette-Maritin puoliso on kruununprinssi Haakon. Pariskunnalla on kaksi yhteistä lasta, prinsessa Ingrid Alexandra ja prinssi Sverre Magnus. Mette-Maritilla on lisäksi aiemmasta liitosta poika Marius Borg Høiby.

Haakon ja Mette-Marit tapasivat toisensa 1990-luvun lopulla festareilla. Parin kihlaus julkistettiin joulukuussa 2000. Häitä vietettiin seuraavana vuonna, ja kruununprinssi Haakon sai prinsessansa 25. elokuuta 2001 Oslon tuomiokirkossa.

Lue myös:

    Uusimmat