Norjan maalivelho Erling Braut Hålandilla päällä huikea hattutemppuputki – valmentaja pudotti silti maanpinnalle

Norjalaissensaatio Erling Braut Håland iski hattutempun heti ensimmäisessä pelissään Dortmundin paidassa Bundesliigassa. Hattuja hän on tehnyt aika paljon aiemminkin, vaikka ikää on vasta 19 vuotta. 

Red Bull Salzburgista saksalaiseen Borussia Dortmundiin siirtynyt hyökkääjä naulasi kolme maalia reilussa minuutissa. Se tarkoitti, että Håland on tehnyt tällä kaudella hattutempun kaikissa kolmessa sarjassa, jossa hän on pelannut: Itävallan liigassa, Itävallan cupissa, Mestarien liigassa ja Bundesliigassa. 

Kauden aikana hän on tehnyt yhteensä kuusi hattutemppua. Hänestä tuli Bundesliigan historian seitsemäs pelaaja, joka on tehnyt hattutempun debyytissään. 

"Ei joka pelissä viittä maalia"

Håland pääsi juhlimaan 5–3-voittoa FC Augsburgia vastaan. Hattutempun tekee kovemmaksi suorituksesi se, että hän on ollut harjoitusleirillä loukkaantuneena. 

– Jos ollaan rehellisiä, hattutempun tekeminen ei tullut mieleeni, hän kommentoi norjalaiselle NRK:lle. 

Dortmundin valmentaja Lucien Favre sanoi, ettei ole nähnyt koskaan vastaavaa, mutta hän palautti nopeasti realismin peliin. 

– Me emme voi tehdä jokaisessa pelissä viittä maalia, vaikka meillä onkin Erling, hän painotti puolustuspelin merkitystä. 

Lue myös:

    Uusimmat