Mainos

Norjan korkein oikeus ei ota käsittelyyn Breivikin valitusta ihmisoikeuksien rikkomisesta

Norjan korkein oikeus ei aio ottaa käsittelyyn Anders Behring Breivikin valitusta vankilaolosuhteistaan.

Terroriteoista tuomittu Anders Behring Breivik haastoi Norjan valtion oikeuteen, sillä hän katsoi saaneensa osakseen epäinhimillistä kohtelua vankilassa joutuessaan istumaan tuomionsa eristyksessä.

Maaliskuussa annetussa tuomiossa osa Breivikin syytteistä meni läpi, sillä oikeuden mukaan Breivikin kohtelussa oli rikottu artiklaa, joka kieltää epäinhimillisen tai nöyryyttävän kohtelun. Breivikin yksityisyyttä tai perhe-elämänsä suojaa ei kuitenkaan ole oikeuden mukaan loukattu.

Eristyksessä pitämistä perusteltiin sillä, että Breivik on erittäin vaarallinen. Eristyksen ei kuitenkaan katsottu rikkovan Euroopan ihmisoikeussopimusta.

Breivik valitti tuomiosta korkeimpaan oikeuteen ja vetoaa siihen, että eristyksissä pitäminen on ihmisoikeuksien vastaista.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Norjan korkein oikeus on ilmoittanut, ettei aio ottaa Breivikin valitusta käsittelyyn. Päätös tästä oli yksimielinen. Korkein oikeus ei näe Breivikillä olevan mitään mahdollisuuksia voittaa käsittelyä.

Breivikin asianajaja on ilmoittanut, että asia viedään Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen käsittelyyn.

Breivik tappoi 77 ihmistä Oslossa ja Utöyan saarella heinäkuussa 2011, josta hänet tuomittiin 21 vuoden vankeusrangaistukseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.