Norjan hiihdolta kova päätös: joukkue sivuun lopuista maailmancupin kisoista

Maastohiihdon maailmancupin päätöskisoissa Pohjois-Amerikassa ei nähdä norjalaishiihtäjiä. Norjan hiihtoliitto tiedotti tiistai-iltana, että maan hiihtäjät jäävät pois Quebecissa, Minneapolisissa ja Canmoressa hiihdettävistä kisoista koronavirusriskin takia.

Kanadan Quebecissa hiihdetään miesten ja naisten sprinttimatkat lauantaina sekä sunnuntaina. Ensi viikolla Yhdysvaltojen Minneapolisissa vuorossa on miesten ja naisten sprintti. Maailmancupin kausi päättyy Kanadan Canmoressa 20.–22. maaliskuuta, jolloin ohjelmassa ovat yhteislähdöt, takaa-ajot ja sekaviesti.

Suomi on nimennyt Pohjois-Amerikan kisoihin naisista Anne Kyllösen, Kerttu Niskasen sekä Krista Pärmäkosken ja miehistä Ristomatti Hakolan, Perttu Hyvärisen sekä Lauri Vuorisen. Hakola jää kuitenkin pois Quebecin ja Minneapolisin kisoista pitkittyneen flunssan takia.

Maailmancupin miesten kokonaiskilpailua johtaa Venäjän Aleksandr Bolshunov ennen neljää norjalaishiihtäjää ja Suomen Iivo Niskasta. Naisten cupin kärjessä ovat Norjan Therese Johaug ja Heidi Weng.

Lue myös:

    Uusimmat