Leikkuri iski – tässä suomalaishiihtäjät maailmancupin reissulle Pohjois-Amerikkaan

Hiihtoliitto lähettää viisi nais- ja viisi mieshiihtäjää maastohiihdon maailmancupin Pohjois-Amerikan kilpailuihin helmikuussa.

Viikonloppuna esimerkiksi Johanna Matintalo ennakoi Ylelle, ettei mahdu mukaan joukkueeseen, koska kisoihin ilmoitetaan tavallista pienempi joukko hiihtäjiä Hiihtoliiton kireän taloustilanteen takia.

Matintalo ei ole Kanadaan ja Yhdysvaltoihin matkaavassa ryhmässä, sillä naishiihtäjistä kisoihin valittiin Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski.

Mieshiihtäjistä Hiihtoliitto valitsi mukaan Perttu Hyvärisen, viime viikonlopun kisoista sairastelun takia vetäytyneen Remi Lindholmin, Niilo Moilasen, Joni Mäen ja Lauri Vuorisen. Iivo Niskanen keskittyy jo Salpausselän ja Holmenkollenin kisoihin, jotka ovat maaliskuun alkupuolella.

Kymmenen hiihtäjän joukkue eroaa paljon kooltaan normaalitilanteesta, sillä esimerkiksi edellisiin maailmancup-kisoihin Oberhofiin ja Gomsiin Hiihtoliitto valitsi 17 urheilijaa. 

Maailmancupia hiihdetään Kanadan Canmoressa 9.–13. helmikuuta ja Yhdysvaltain Minneapolisissa 17.–18. helmikuuta.

Jari Isometsä perkaa Suomen karua jamaa vapaalla hiihtotavalla: "Viimeinen aika reagoida" 1:35
MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä on perannut Suomen karua jamaa vapaalla hiihtotavalla muutamaankin otteeseen kuluvan kauden aikana.

Lue myös:

    Uusimmat