Norjalta kova ratkaisu: maailmancup-voittoa juhlinut hiihtäjä rannalle MM-joukkueesta

Norjalaishiihtäjät tavoittelevat 25 urheilijan voimin mitaleja pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisojen maastohiihdossa helmi-maaliskuussa. Norjan hiihtoliitto nimesi Slovenian Planican kisajoukkueeseen 12 nais- ja 13 mieshiihtäjää.

– Haluamme olla kisojen paras hiihtomaa, sanoi maajoukkueen johtaja Espen Bjervig.

Ennakolta joukkueen ykköstähti on miesten maailmancupia johtava Johannes Hösflot Kläbo. Hän saattaa hiihtää Planicassa kaikki kuusi matkaa: neljä henkilökohtaista kilpailua ja kaksi viestiä.

– Johanneksen kanssa ei ole keskusteltu lajivalikoimasta. Katsotaan Toblachin maailmancup ensin, Bjervig kommentoi uutistoimisto NTB:lle ja viittasi ensi viikonloppuun.

Jos Kläbo keventää ohjelmaansa, ensimmäisenä karsiutunee vapaan hiihtotavan 15 kilometriä.

Norjalla oli joukkueen kanssa valinnan vaikeutta, sillä maailmancupissa norjalaiset ovat onnistuneet laajalla rintamalla. Esimerkiksi 22-vuotias Iver Tildheim Andersen ei mahtunut MM-joukkueeseen, vaikka voitti joulukuussa maailmancupissa Lillehammerissa vapaan hiihtotavan 10 kilometrin kisan.

– Etenkin vapaalla hiihtotavalla monet miehet ovat hiihtäneet kovaa. Valitsematta jäi hyviä hiihtäjiä, Bjervig korosti.

MM-hiihdot alkavat 22. helmikuuta ja päättyvät 5. maaliskuuta.

Suomen hiihtoliitto kertoi tiistaina, että MM-kisoihin lähtevät hiihtäjät nimetään ensi viikon alkupuolella. Mäkihypyn ja yhdistetyn suomalaisvalinnat varmistuvat 13. helmikuuta alkavalla viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja