Norjalaisvaltiaan kisa romahti viimeiseen ammuntaan – miesten takaa-ajossa ukrainalainen yllätysvoittaja: "Varastin sen parhaalta"

Ampumahiihdon MM-takaa-ajot Östersundin stadionilla näyttivät lajin yleisöönmenevintä puolta: sekä naisten että miesten kisa ratkesi loppuvaiheiden painekattilassa, jossa kisoja johtaneet murtuivat. Ruotsin Mona Brorsson ampui viimeisellä ampumapaikalla neljä ohi ja Norjan Johannes Thingnes Bö kolme. Ja niin hermonsa paremmin hallinneet Saksan Denise Herrmann sekä Ukrainan Dmitro Pidrutshnyi nousivat ensimmäisiin arvokisavoittoihinsa.

Eritoten norjalaishallitsija Bön luisuminen selkeästä johdosta hopealle hämmästytti. Kisoissa sekaviestin sekä sprintin voittanut maailmancupin ylivoimainen kärkimies ei oikein itsekään ollut uskoa epäonnistumistaan.

–  Tämä on ampumahiihtoa. Minulla oli mahtava mahdollisuus, ja olen erittäin pettynyt, Bö sanaili.

–  Tulosta en voi enää muuttaa, joten parasta unohtaa tämä karmea virhe ja onnitella voittajaa. Mutta kyllä tämä tekee minut hyvin vihaiseksi ja hyvin määrätietoiseksi (loppukisoihin), Bö varoitteli vielä muita.

Voittaja Pidrutshnyin, 27, paras maailmancup-sija ennen Östersundin MM:ää oli Ruhpoldingin yhteislähdön nelossija kolme vuotta sitten. Nyt hän oli sprintissä neljäs ja takaa-ajossa tuli sitten täysosuma.

–  En voi uskoa voittaneeni mitalin, saati sitten kultamitalin. Ja varastin sen parhaalta, mestari äimisteli.

Seppälä ja Grönman pisteille

Suomalaisista Tero Seppälä kohensi sprintistä seitsemän sijaa 28:nneksi. Tuomas Grönman ylsi 40. sijallaan yhteen cup-pisteeseen. Sprintissä parhaana suomalaisena 25:nneksi ehtinyt Olli Hiidensalo jäi kuudella sakolla 47:nneksi.

–  Hyvä, mutta toisaalta näki senkin, että ei siinä kovin kaukana olisi olleet seuraavatkaan. Mutta suunta ylöspäin, kuitenkin, Seppälä tiivisti.

Hiidensalo kukisti sunnuntain maailmanmestarin pari viikkoa sitten EM-kisoissa. Kaikkea voi lajissa, ja kunnonajoituksessakin, kuitenkin sattua.

–  Onhan hän hyvin parantanut hiihtovauhtiaan. Kukin pystyy tekemään erilaisia valmistavia harjoituksia ja nostaa sillä hiihtovauhtiaan, Hiidensalo totesi yllätysmestarista.

Et itse saanut yhtä hyvää valmistelua MM-kisoihin?

–  Sanotaanko, että kyllä sitä saa aika hyvin valmistautua tuohon, miten hänkin nyt on nostanut hiihtovauhtiaan.

Lue myös:

    Uusimmat