Norjalaistankkeriin osui kapinallisten ohjus – tulipalosta ei kuolonuhreja

Tankkerissa syttyi iskun seurauksena tulipalo. STT:n mukaan kukaan ei loukkaantunut tai kuollut palossa.

Norjan lipun alla purjehtivaan säiliölaivaan osui maanantaina huthikapinallisten ampuma ohjus, kertoo Yhdysvaltain Lähi-idän joukkojen päämaja Centcom viestipalvelu X:ssä.

Jemenin huthikapinalliset ovat vahvistaneet tehneensä ohjusiskun. Lähellä Jemenin rannikkoa Bab el Mandebin salmessa liikkuneessa Strinda-tankkerissa syttyi iskun seurauksena tulipalo. STT kertoo, että kukaan ei loukkaantunut tai kuollut tulipalossa.

Centcomin mukaan Yhdysvaltain laivaston hävittäjä USS Mason on paikalla avustamassa norjalaisalusta.

Norjalaisaluksen omistajayhtiön J. Ludwig Mowinckels Rederin mukaan laivan intialaisen henkilöstön onnistui sammuttaa tulipalo, kertoo STT.

Yhtiön mukaan laiva suuntasi Suezin kanavaan Egyptissä.

Huthien iskut kiihtyneet

Bab el Mandebin salmi on merkittävä laivareitti, joka johtaa Adeninlahdelta Punaisellemerelle ja Suezin kanavalle.

Iranin tukemat huthikapinalliset ovat viime aikoina lisänneet iskujaan alueella liikkuvia laivoja vastaan osoittaakseen tukeaan palestiinalaisille Gazan kaistalla. Huthit ovat sanoneet iskevänsä kaikkiin Israeliin matkalla olevin aluksiin riippumatta siitä, minkä maan lipun alla ne purjehtivat.

Alueella partioivat Yhdysvaltain, Ranskan ja Britannian sotalaivat ovat ampuneet lokakuun alun jälkeen alas useita huthien laukaisemia ohjuksia ja lennokkeja.

Marraskuussa kapinalliset kaappasivat Punaisellamerellä liikkuneen aluksen ja pakottivat sen satamaan Jemenissä.

Huthit hallitsevat sisällissodan riivaaman Jemenin pohjoisosia.

STT kertoo, että kapinallisten tiedottaja Yahya Saree sanoi norjalaistankkerin kuljettaneen öljyä Israeliin, minkä laivan omistajayhtiö on kiistänyt. Sareen mukaan tankkeri ei ollut vastannut ryhmän varoituksiin, kertoi uutistoimisto Reuters.

Iranin tukemat huthikapinalliset ovat viime aikoina lisänneet iskujaan Israeliin matkaaviin laivoihin osoittaakseen tukeaan palestiinalaisille Gazan kaistalla.

Lue myös:

    Uusimmat