Norjaan tulvii pakolaisia Venäjältä – Niinistö: Ei ongelma Suomessa

Presidentti Sauli Niinistö uskoo, että Suomen ja Venäjän hyvä rajayhteistyö estää turvapaikanhakijoiden tulon itärajan yli. Pohjois-Norjassa syyrialaisten tulva Venäjältä on muodostunut ongelmaksi.

Presidentin mielestä Suomen ei ole syytä pelätä samanlaista idästä tulevien turvapaikanhakijoiden virtaa kuin Norjassa.

– Suomen ja Venäjän raja on ehkä parhaiten pitävä EU:n raja. Kiitos siitä kuuluu varmasti sille pitkälle yhteistyölle, jota suomen rajaviranomaiset, rajavartiolaitos, on harrastanut kollegoihinsa päin Venäjällä. Tässä taitaa ilmeisesti olla niin, että venäläiset vartioivat nyt tarkkaan, ettei kukaan tulisi luvatta Suomen puolelle, arvioi presidentti Niinistö maakuntamatkallaan Kainuussa.

Tilannetta on silti jouduttu Suomessakin pohtimaan.

– Kyllä tässä on pitkään jo mietitty tietysti sellaista, sanoisinko vähän teoreettista skenaariota, että jos sieltä alkaa väkeä tulla, totesi Niinistö MTV:n uutisille.

Norja on jo ulkoministeritasolla tiedustellut Venäjältä, miksi raja vuotaa heidän kohdallaan muttei Suomen.

– Näin norjalaiset näyttävät kyselevän. Tässä on nyt varmaan paikallaan käydä norjalaistenkin kanssa vähän keskustelua. Meillä tilanne on pysynyt rauhallisena. Ja se on erinomaisen tärkeä asia, että tulee pysymäänkin, sanoi Niinistö Suomussalmella Raatteen tien taistelujen muistomerkillä.

Suomussalmen lisäksi Niinistö vieraili tänään Sotkamossa ja Puolangalla. Presidentin kaksipäiväinen maakuntamatka Kainuuseen päättyy tänään. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja