Noriaki Kasai, 50, teki jälleen mäkihyppyhistoriaa

2:07
Katso videolta: Näin Noriaki Kasai kommentoi vuonna 2016 menestyksensä salaisuutta MTV Urheilulle.

Mäkihyppylegenda Noriaki Kasai teki jälleen historiaa, kun hän osallistui Continental Cupin kilpailuun lauantaina Japanissa. Kasai on kautta aikojen vanhin mäkihyppääjä.

Continental Cup on maailmancupin jälkeen toiseksi korkein taso lajissa. Kasai ei ollut kilpaillut kansainvälisesti kahteen vuoteen. Japanilainen täyttää kesäkuun kuudentena 51 vuotta. Hän rikkoo ennätyksen vanhimmasta mäkihyppääjästä joka kerta, kun hän on mukana kisaamassa.

Kasai oli lopulta kisassa 37:s. Kilpailun voitti Norjan Sondre Ringen, jonka hypyt kantoivat 134,5 ja 138 metriä. Kasain hyppy kantoi 104,5 metriä ja hän karsiutui toiselta kierrokselta. Kilpakumppani Anders Fannemel kertoi Dagbladetille, että Kasailla oli todennäköisesti eniten epäonnea tuulien kanssa.

Kasai kilpaili edellisen kerran Continental Cupissa 28. joulukuuta 2020. Edellinen maailmancupin kisa oli 2. helmikuuta 2020. Kasai on osallistunut 569 maailmancupin kilpailuun uransa aikana ja tämä on Guinnessin maailmanennätys. Hänellä on vyöllään myös kahdeksat olympiakisat sekä 13:t MM-kilpailut.

Japanilainen voitti urallaan kaksi hopeaa ja yhden pronssin olympialaisissa. MM-kilpailuissa saldona oli kaksi hopeaa ja viisi pronssista mitalia. Kasai juhli vuonna 1992 lentomäen maailmanmestaruutta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja