Tässäkö Janne Ahosen uran huimin saavutus? Edes jättihypyn kaatuminen ei pysäyttänyt suomalaisen ylivoimaa

Perinteinen Keski-Euroopan mäkiviikko alkaa keskiviikkona. Suomalaisista ylivoimaisesti menestynein hyppääjä on Janne Ahonen, joka valloitti turneen viisi kertaa urallaan. Toisen kokonaiskilpailun voiton mäkikotka saalisti tasan 20 vuotta sitten, vaikka hänelle oli käydä jo huonosti.

Ahonen otti mäkiviikon neljän kilpailun kiertueen kokonaisvoiton vuonna 2003 yli 20 pisteen erolla seuraavaan. Suomalaisen voittomarginaali olisi voinut olla vielä huomattavasti reilumpi, sillä Garmisch-Partenkirchenin kilpailun toisella kierroksella Ahonen täräytti hyppynsä montun pohjalle.

– Se tippui niin korkealta alas, ettei ollut mitään mahdollisuutta sitä pystyssä pysyä. Jalat vain petti, ja se vajosi maihin, Ahonen kertoi Tulosruudussa kilpailun jälkeen.

Ahonen oli Bischofshofenin kisassa kuitenkin jopa viides, vaikka pyllähti ylivoimaisesti kilpailun pisimmän hypyn.

Katso Ahosen jättihyppy pääkuvan videolta, ja kuuntele myös suomalaisen kommentit.

Kaikkien aikojen menestynein

Ahonen pitää edelleen hallussaan Keski-Euroopan mäkiviikon voittoennätystä. Suomalainen on vienyt kokonaiskilpailun viisi kertaa nimiinsä, mihin ei ole pystynyt kukaan muu.

Ahosen voitot ovat vuosilta 1998-1999, 2002-2003, 2004-2005, 2005-2006 ja 2007-2008. Voittopalkinnoksi jaettiin monena vuonna auto, mikä ei ollut täysin Ahosen mieleen.

Legendaarinen Keski-Euroopan mäkiviikko alkaa keskiviikkona Saksan Oberstdorfin kilpailun karsinnalla, ja suomalaisista on mukana neljä hyppääjää: Antti Aalto, Niko Kytösaho, Eetu Nousiainen ja Vilho Palosaari.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja