Kysymys Jaromir Jagrista sai mäkihyppylegenda Noriaki Kasain, 51, hämmentyneeksi – japanilaisella uskomaton tavoite

Kesäkuussa 51 vuotta täyttänyt mäkihyppylegenda Noriaki Kasai haluaa hypätä jälleen maailmancupissa. 

11-kertainen arvokisamitalisti Kasai teki debyyttinsä maailmancup-tasolla 35 vuotta sitten vuonna 1988. Japanilainen myönsi vastikään puolalaislehti Skijumpingille, että hänen tavoitteensa on hypätä jälleen maailmancupissa. Kasai on toistaiseksi hypännyt 569 maailmancup-kilpailua ja tavoitteena on saada ainakin yksi lisää. 

Kasai on ollut uransa aikana maailmancupissa 63 kertaa palkintokorokkeella ja napannut 17 voittoa. Edellinen maailmancupin kisa oli helmikuussa 2020, jolloin hän sijoittui Sapporossa 36:nneksi. Kasailta kysyttiin Slovenian Ljubljanassa tehdyssä haastattelussa jääkiekkolegenda Jaromir Jagrista, jonka ura on samaa luokkaa japanilaisen kanssa. Jagr pelasi ensimmäiset pelinsä aikuisten tasolla kaudella 1988-1989. 

– Jaromir Jagr? Tiedän, että olemme samanikäisiä. En tiennyt, että hän pelaa yhä. Tapaan harvoin samanikäisiä kollegoja, jotka ovat yhä aktiivisia ammattilaisia urheilussa. Oletan, että Jagrilla, kuten minullakin, on suuri intohimo lajiinsa. Se ajaa häntä eteenpäin, Kasai sanoi.

Kasai on kilpaillut viimeksi viime maaliskuussa FIS:n alaisessa alemman sarjan kilpailussa Japanin Sapporossa. Hän sijoittui tuolloin suurmäen kisassa kahdeksanneksi ja normaalimäessä sijalle 26. 

Lue myös:

    Uusimmat