Nordean massiivinen petosvyyhti oikeudessa: Kahta työntekijää epäillään asiakkaiden rahojen varastamisesta – kaksi uhreista Supercell-miljonäärejä

Vaasassa käynnistynyt oikeudenkäynti, jossa Norden kahta työntekijää ja yhtä ulkopuolista avustajaa syytetään pankin asiakkaiden rahojen varastamisesta, alkoi Nordean vaatimuksella tietojen salaamisesta.

Nordean edustaja korosti, että he eivät vastusta käsittelyn julkisuutta sinänsä, mutta vaativat pankkisalaisuuden piiriin ja pankkirakennuksen ja tietojärjestelmien suojaan liittyen asioiden salaamista.

– Syyttäjän haastehakemus ja vastaajan vastaus voivat olla julkisia, mutta tietoturvaan ja pankkisalaisuuden piiriin kuuluvat asiat tulee pitää salattuina, sanoi Nordean edustaja.

Syyttäjä piti julkista käsittelyä mahdollisena, mutta jätti asian oikeuden harkintaan. Pääepäillyn asianajaja toivoi, että käsittely olisi julkinen.

– Hän haluaa tulla julkisesti kuulluksi ja katsoo että se on hänen oikeutensa. Hänellä ei ole tarvetta nippelitiedon esiintuomiseen, siinä mielessä hän voi tulla kuulluksi julkisesti.

Pohjanmaan käräjäoikeus päätti, että oikeudenkäynti on pääosin julkinen. 

– Vastaajat ja todistajat kuullaan normaalissa järjestyksessä, mutta se aineisto, jossa on tietoturvaan ja liikesalaisuuden piiriin liittyviä asioita, käsitellään ilman yleisöä. Kyseeseen ei tule laaja salaaminen tässä vaiheessa, mutta käsittelyn edetessä voidaan arvioida tilannetta myös uudelleen.


Tästä on kyse

Epäillyt olivat käyneet yhdessä läpi ainakin 70 eri Nordean asiakkaan tilitietoja uhreja valitessaan. Lisäksi päätekijäksi epäilty mies oli tutkinut myös 18 muun henkilön asiakastietoja.

Konkreettisia toimia ennätettiin tehdä neljän asiakkaan kohdalla. Kaksi heistä on Supercell-miljonäärejä. Toisen tililtä vietiin lähes 700 000 ennen kuin poliisi puuttui peliin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja