Nordea väänsi huomattavat korotukset palvelumaksuihin

Nordean palvelumaksut nousevat jopa 50 prosenttia. Etenkin ulkomaan maksuista puhuttaessa asiointi muuttuu Nordeassa merkittävästi kalliimmaksi

Nordea on toimittanut asiakkailleen uuden palveluhinnaston, jonka mukaan moni peruspalvelu kallistuu tammikuun alussa huomattavasti.

Palveluhinnaston mukaan esimerkiksi käteisnostojen hinta nousee reippaasti. Ensimmäiset neljä kuukausittaista nostoa ovat edelleen ilmaisia, mutta sen jälkeen nostot maksavat 60 senttiä kappale. Tähän asti nostot ovat maksaneet 40 senttiä kappaleelta.

Myös pankkitilin saldokysely automaatilla maksaa. Tähän asti se on maksanut 40 senttiä, jatkossa 60 senttiä. Laskun maksu Nordean maksuautomaatilla maksaa jatkossa 2,75 euroa (aiemmin 2,25 euroa).

Merkittävästi kalliimmaksi asiointi muuttuu, kun puhutaan ulkomaan maksuista. Ulkomaan maksumääräyksestä veloitetaan jatkossa 25 euroa ja jos yli kolmen kuukauden takaista ulkomaan maksua ryhtyy selvittelemään Nordean kanssa, saa varautua jopa 200 euron palvelumaksuun.

Asiakirjojen, kuten testamenttien, avioehtojen ja asunto-osakekirjojen säilytys muuttuu maksulliseksi myös Premium-asiakkailla. Kuukausihinta on jatkossa 3 euroa per asiakirja. Lainan vakuutena olevien asiakirjojen säilytys on kuitenkin edelleen maksutonta.

Myös muut pankit viilaavat palvelumaksujaan. Esimerkiksi OP muuttaa marraskuun alusta osan käyttötileistä maksullisiksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja