Onko sinullakin Osuuspankin tili? – tiedossa muutoksia sopimusehtoihin: käyttötileistä kuukausimaksullisia

OP Ryhmä kertoi muuttavansa asiakkaidensa sopimusehtoja ja palvelumaksuja. Syyksi kerrottiin se, että palveluiden parantaminen ja ylläpitäminen vaativat veronsa. Myös Nordea kertoi tekevänsä muutoksia asiakkuuksiin.

Finanssiryhmä OP Ryhmä kertoo verkkosivuillaan muuttavansa palvelumaksuja ja sopimusehtoja marraskuussa. Henkilöasiakkaille muutoksista tiedotetaan verkkopankissa tai kirjeitse kaksi kuukautta ennen muutosten voimaantuloa. Keskisuomalaisen mukaan OP:n käyttötileille on tulossa kahden euron kuukausimaksu.

OP:n mukaan palveluiden parantaminen ja ylläpitäminen maksaa, mistä johtuen ajoittain hinnoittelua täytyy muuttaa kustannuksia vastaavaksi. Palvelumaksut veloitetaan joko OP-bonuksista tai tililtä.

OP:n tileistä ja maksamisesta vastaava johtaja Masa Peura kertoo sähköpostitse, että OP:n palvelumaksuihin tulee muutoksia 1.11.2020 alkaen, jolloin tulee voimaan myös käyttötilin kuukausimaksu ei-omistaja-asiakkaille. Käyttötilin kuukausimaksu on tilikohtainen.

– Maksu on suunniteltu kattamaan muun muassa regulaation myötä kasvaneita tileihin liittyviä kuluja. Palveluiden parantaminen ja ylläpitäminen maksaa ja meidän täytyy aika ajoin korjata hinnoitteluamme vastaamaan niistä syntyviä kustannuksia.

Parhain hintaetu omistaja-asiakkaille

OP Ryhmän muodostavat 141 jäsenosuuspankkia sekä niiden keskusyhteisö OP Osuuskunta tytär- ja lähiyhteisöineen. OP:lla on yli kaksi miljoonaa omistaja-asiakasta.

Peuran mukaan he haluavat tarjota omistaja-asiakkailleen parhaimman hintaedun, joten omistaja-asiakkaalle käyttötili on jatkossakin maksuton siinä osuuspankissa, jonka omistaja-asiakas hän on.

Monilla on yhteisiä tilejä esimerkiksi puolison tai lasten kanssa tai kuolinpesän nimissä. Peura toteaa, että käyttötili on jatkossakin maksuton esimerkiksi alle 26-vuotiaille sekä kuolinpesille.

– Yhteisomisteisissa tileissä omistaja-asiakkaille käyttötilit ovat jatkossakin maksuttomia siinä osuuspankissa, jossa kaikilla tilinomistajilla on omistaja-asiakkuus.

Jokainen toimija tekee hinnoittelupäätöksensä

Peura ei ota kantaa kilpailijapankkien palveluihin tai hinnoitteluihin. Hän toteaa, että jokainen toimija tekee hinnoittelupäätökset omista lähtökohdistaan. OP Ryhmä haluaa tarjota asiakkailleen parhaimmat palvelut ja heidän ensisijainen lähtökohtansa on omistaja-asiakkaan etu.

– Palveluiden parantaminen ja ylläpitäminen maksaa ja meidän täytyy aika ajoin korjata hinnoitteluamme vastaamaan kustannuksia. OP Ryhmän omistaja-asiakkaat voivat käyttää palvelumaksuihin ja palkkioihin asioinnista kertyneitä OP-bonuksia.

Tammikuussa Iltalehti uutisoi, että OP aikoo korottaa maksukorttiensa kuukausihintaa 2,95 eurosta 3,95 euroon ja perustilipaketin hintaa 4,95 eurosta 5,45 euroon. OP:n perustilipakettiin kuuluvat Visa Electron -kortti, tili ja verkkopankki. Samalla tehtiin myös muita muutoksia, kuten omistaja-asiakkaan käyttelytilin koron laskeminen 0,1 prosentista nollaan.

Nordealla vastaavia muutoksia

Nordean henkilöasiakkaiden palveluista vastaava kehitysjohtaja Jonna Pesonen kertoo sähköpostitse, että suuri osa pankin Suomen henkilöasiakkaista kuuluu kanta-asiakasetujen tai palvelupakettien piiriin, jolloin päivittäispalvelut ovat heille ilmaisia. Näitä asiakkaita on Suomessa yhteensä 1,2 miljoonaa.

– Pidämme hintatasoamme asiakkaille edullisena. Pyrimme huomioimaan sekä palvelutarjonnassa että sen hinnoittelussa erilaiset asiakasryhmät ja asiakastarpeet ja tarkistamme hinnoittelua ajoittain. Tuorein muutos on, että nuoriso- ja korkeakouluopiskelija-asiakkuudet korvaavat aiemman Check-in -asiakkuuden 1.11. alkaen.

Ilman keskittämisetuja tai pakettihinnoittelua Nordean käyttötili maksaa kaksi euroa kuussa. Verkko- ja mobiilipankin käyttäminen ei maksa erikseen, mutta ilman keskittämisetuja pankkitunnusten hinta on kolme euroa kuussa. Debit tai Electron -kortin hinta on 2,5 euroa/kk.

Nordealla 1. marraskuuta lähtien 19–25 -vuotiaat nuorisoasiakkaat ja 19–30 -vuotiaat korkeakouluasiakkaat sekä asuntolaina-asiakkaat saavat mobiilipankin ja verkkopankin sisältävän Mobiili Plus -paketin ilmaiseksi. Muille asiakkaille hinta on neljä euroa kuussa. Pakettiin kuuluvat käyttötilit, pankkitunnukset ja 1-2 korttia. Alle 18-vuotiaat eivät maksa kuukausimaksua.

Mikäli Nordean asiakkaalla on peruspaketti ilman mobiilipankkia, on kuukausimaksu nuoriso-, korkeakoulu- ja asuntolaina-asiakkaille neljä euroa ja muille 7,5 euroa. Premium-asiakkaille, joiden varallisuus on yli 80 000 euroa tai lainatarve ylittää 350 000 euroa, päivittäispalvelut ovat maksuttomat.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja