Nordea tiedotti rahanpesuepäilyihin liittyen: "Nämä ovat tapauksia, joita on kommentoitu jo aiemmin"

Markkinaraati: Rahanpesun likainen maailma 15:06
Video: Huomenta Suomessa keskusteltiin rahanpesusta viime marraskuussa.

MOT-ohjelma tulee Ylen mukaan julkaisemaan tänä iltana tietoja, joiden mukaan Nordean kautta on kulkenut satoja miljoonia euroja epäilyttävistä lähteistä peräisin olevaa rahaa.

Nordea itse tiedotti, ettei [yrityksen johto] ole nähnyt illalla lähetettävää ohjelmaa.

– Nordea on tietoinen mediatapauksesta ja on käynyt dialogia sekä suomalaisen Ylen että tanskalaisen sanomalehti Berlingsken kanssa, kerrottiin uutistoimisto Reutersille lähetetyssä tiedotteessa.

Sen perusteella, mitä Nordeaa on pyydetty kommentoimaan, yritys on tulkinnut rahanpesuepäilyjen olevan jo kertaalleen julkisuudessa käsiteltyjä.

– Nämä ovat tapauksia, jotka on nähty ja joita on kommentoitu aiemmin, ja ovat näinollen linjassa aikaisempien (rahanpesun ehkäisemistä koskevien) kannanottojen kanssa, tiedotteessa todettiin.

Nordean osakekurssi on rajussa yli kuuden ja puolen prosentin laskussa Helsingin pörssissä. Nordean osaketta on myös vaihdettu poikkeuksellisen paljon.

Nordean nimi liitettiin kansainväliseen rahanpesukohuun jo lokakuussa. Tuolloin epäilyt koskivat noin 150 miljoonan euron varoja, jonka alkuperä olisi Venäjällä.

Lue myös:

    Uusimmat