Nordea kasvaa jälleen, ostaa Danske Bankin Norjan-toimintoja – kauppa edellyttää viranomaisten hyväksyntää

Nordean pääanalyytikko: "Tyypillisesti korot tulevat alas nopeammin kuin ylös" 1:03
Nordean pääanalyytikko: "Tyypillisesti korot tulevat alas nopeammin kuin ylös" (15.6.2023)

Pohjoismainen pankkijätti Nordea ostaa Danske Bankin Norjan henkilöasiakasliiketoiminnan sekä siihen liittyvän varallisuudenhoidon.

Yhtiön mukaan ostettu liiketoiminta integroidaan osaksi Nordeaa ja sen brändiä. Danske jatkaa asiakassuhteiden hoitamista entiseen tapaan kaupan toteutumiseen saakka.

Siirrettävään liiketoimintaan kuului vuoden 2022 lopussa noin 285 000 asiakasta, 18 miljardia euroa luottovolyymeja ja neljä miljardia euroa talletusvolyymeja.

Kauppa edellyttää viranomaisten hyväksyntää, ja sen odotetaan toteutuvan vuoden 2024 loppupuolella.

Nordea on viime vuosina kasvattanut toimintaansa Pohjoismaissa hankkimalla muun muassa norjalaiset Gjensidige Bankin ja SG Finansin.

Jättiläisellä menee lujaa

Maanantaina Nordea kertoi tehneensä huhti-kesäkuussa jälleen ennätysmäisen tuloksen. Sekä liikevoitto että korkokate kasvoivat tuntuvasti.

Samalla Nordea nosti tämän vuoden näkymiään ja odottaa oman pääoman tuoton olevan tänä vuonna yli 15 prosenttia, kun sen aiemmin ennakoitiin olevan yli 13 prosenttia. Huhti-kesäkuussa Nordea ylsi 18,4 prosenttiin.

Konsernijohtaja Frank Vang-Jensen totesi, että kulunut neljännes oli kymmenes peräkkäinen neljännes, jolloin Nordea pystyi kasvattamaan liikevoittoaan vuositasolla.

Lue myös:

    Uusimmat