Toimittaja Marita Suontausta
Nopea kolmen pavun keitto(4-6)
250 g pussi pakastekasvis- tai juuressuikaleita
200 g pakastettuja vihreitä papuja
2 tl öljyä
1 tlk (400 g) (chilillä maustettua)
tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl yrtti-pippuriseosta murskattua valkosipulia tai valkosipulitahnaa chilirouhetta tai kastiketta maun mukaan
n. 2 dl vettä
1 tlk (400 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 tlk kikherneitä, soija- tai ruskeita papuja vedessä
Lisäksi:
100 - 170 g pekonia silputtuna ja paistettuna tai
2 dl kypsää lihaa, makkaraa tai leikkelettä suikaloituna
1. Kuumenna öljy kattilanpohjalla ja kääntele pakastekasviksia ja vihreitä papuja siinä hetki.
2. Lisää tomaattimurska ja mausteet.
3. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 min.
4. Tyhjennä säilykepavut tölkeistään kattilaan ja kaada vesi joukkoon.
5. Kuumenna kiehuvaksi.
6. Tuo keiton kanssa tarjolle halutessasi myös jotain kypsää lihaa.
Perunamuffinit (noin 12 kpl)
2 kananmunaa