Nopea kolmen pavun keitto(4-6) ja perunamuffinut 15.1.2001

Toimittaja Marita Suontausta

Nopea kolmen pavun keitto(4-6)


250 g pussi pakastekasvis- tai juuressuikaleita
200 g pakastettuja vihreitä papuja
2 tl öljyä
1 tlk (400 g) (chilillä maustettua)
tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl yrtti-pippuriseosta murskattua valkosipulia tai valkosipulitahnaa chilirouhetta tai kastiketta maun mukaan
n. 2 dl vettä
1 tlk (400 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 tlk kikherneitä, soija- tai ruskeita papuja vedessä

Lisäksi:

100 - 170 g pekonia silputtuna ja paistettuna tai
2 dl kypsää lihaa, makkaraa tai leikkelettä suikaloituna

1. Kuumenna öljy kattilanpohjalla ja kääntele pakastekasviksia ja vihreitä papuja siinä hetki.
2. Lisää tomaattimurska ja mausteet.
3. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 min.
4. Tyhjennä säilykepavut tölkeistään kattilaan ja kaada vesi joukkoon.
5. Kuumenna kiehuvaksi.
6. Tuo keiton kanssa tarjolle halutessasi myös jotain kypsää lihaa.

Perunamuffinit (noin 12 kpl)


2 kananmunaa
1 dl maitoa tai vettä
2 rkl öljyä
2 dl perunasosetta
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(suolaa)

1. Sekoita kulhoossa kanamuna, maito, perunasose ja öljy.
2. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä suola. Sekoita vain sen verran, että ainekset menevät sekaisin.
3. Voitele 12 koloisen muffinipellin kolot hyvin margariinilla tai öljyllä (tai levitä paperisia muffinivuokia leivinpellille).
4. Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa 25-30 min, kunnes leivonnaisten pinta on saanut väriä.

Lue myös:

    Uusimmat