Mainos

Nokian vanhassa käyttöjärjestelmässä vielä virtaa – huhuissa uusi puhelin

Vaikka Nokian MeeGo-projekti ei koskaan valmistunut, ei vuosia kestänyt kehitystyö valunut täysin hukkaan. Nokian siirryttyä vuonna 2011 Windows-puhelimiin, ottivat Samsung ja Intel kesken jääneen kehitystyön käsiinsä ja aloittivat projektin uudella Tizen-nimellä. Avoimen lähdekoodin Tizenissä ovat lisäksi mukana Linux Foundation ja Tizen Association, jotka yhdessä Samsungin ja Intelin kanssa vastaavat projektin eteenpäin viemisestä.

Huolimatta nimekkäästä tukijajoukosta, on Tizen-puhelinten tilanne markkinoilla näyttänyt jo jonkin aikaa vaikealtaja huhuja projektin kuoppaamisesta on kuultu moneen otteeseen. Nyt tilanteeseen on kuitenkin luvassa hetkittäinen hengähdystauko, sillä tuoreet huhut paljastavat Samsungin suunnittelevan uuden Tizen-puhelimen julkaisua.

Nelituumainen Samsung Z2 lukeutuisi muiden Tizen-puhelinten tapaan halvempaan hintaluokkaan ja tähtäisi ainakin Intian markkinoille. Zauban sivuilla listattu puhelin kulkee SM-Z200F-mallinimellä, mutta toistaiseksi puhelimen tekniset tiedot ovat hämärän peitossa. Myös puhelimen hintahaitari on asetettu vajaasta 50 eurosta aina 330 euroon, joten tältäkään osin puhelimen ominaisuuksia on vaikea arvailla. Samsungin aiemmat Tizen-puhelimet tuntien on kuitenkin todennäköistä, että hinta asettuu selvästi lähemmäs budjettimalleja kuin keskihintaluokan puhelimia.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja