Mainos

Nokia: Hereä ei välttämättä myydäkään

Nokian junailemien verkko- ja paikannusliiketoimintakauppojen ympärillä käynyt kuhina näkyi piensijoittajien ristiriitaisina tuntemuksina Nokian yhtiökokouksessa.

Jännitystä seniorivetoiselle sijoittajajoukolle aiheutti myös Nokian odotettua heikompi tulos verkkoliiketoiminnassa, josta on muototutunut matkapuhelinliiketoiminnan myynnin jälkeen yhtiön toiminnan ydin.  

Jo ennen yhtiökokousta piensijoittajien keskuudessa leijui kahtiajakoinen suhtautuminen viime viikkojen uutisiin.  

– Mielenkiintoista, että varsin yllättäen Nokian osake on lähtenyt putoamaan. Huolestuneisuutta on ollut sijoittajilla ilmassa. Ei osingon pienuuskaan putoamista selitä, piensijoittaja Timo Niiranen sanoi.  

Yhtiön osakkeen arvo alkoi heikentyä voimakkaasti viime viikon osavuosikatsauksen jälkeen, ja hieman ennen pörssin sulkeutumista heikentyminen oli jatkunut yhtiökokouspäivänä vajaat puoli prosenttia. Tästä huolimatta yhtiön ratkaisuihin löytyi osalta sijoittajista vahvaa uskoa.  

– Ei huolestuta lainkaan, että Nokian osake on lähtenyt luisuun. Siellä on sellainen vaihe, että verkkoliiketoiminta ei voikaan tuottaa niin hirveästi. Kaverit tietävät, mitä tekevät, piensijoittaja Juha Teräväinen arvioi johdon ratkaisuja.  

Laitteet toimivat yhdessä  

Vaikka yhtiökokouksen jättinäytöille heijastui mutaan uppoava lapio ja Nokian klassikkosaapas, haki johto tekemisen meininkiä vähemmän maanläheisistä uudistuksista.  

Sekä Nokian puheenjohtaja Risto Siilasmaa että toimitusjohtaja Rajeev Suri pyrkivät valamaan uskoa tulevaan sekä viime vuoden hyvän tuloksen että Alcatel-Lucent-kaupan avuin.  

– Alcatel-Lucentin kauppa osuu täydellisesti tulevan 5G-verkkobuumin ajoittumisen kannalta, Suri järkeili.  

Siilasmaan ja Surin mukaan tulevaisuuden bisnekseen vaikuttaa esimerkiksi kiinteän ja langattoman verkon sulautuminen, kun miljardit eri tavalla liitetyt laitteet toimivat yhdessä. Muutokseen yhtiö pyrkii vastaamaan saamalla yhä paremman markkina-aseman esimerkiksi Alcatel-Lucentin oston avulla.  

– Emme halua, että tulevaisuus määrittelee, missä olemme. Haluamme määritellä tulevaisuuden, Suri sanoi.  

Heren tulevaisuus auki

Nokian puheenjohtajan Risto Siilasmaan mukaan yhtiö arvioi yhä, kannattaako Here-paikannusliiketoiminta myydä. Siilasmaa kertoi asiasta Nokian yhtiökokouksessa tänään.

Siilasmaan mukaan Verkkoyhtiö Alcatel-Lucentin kaupan toteuduttua Nokia pystyy toimimaan verkkoliiketoiminnan jättiläisenä, joka tarjoaa asiakkaalle yhä parempia palveluja.  

Toimitusjohtaja Rajeev Surin mukaan vaihtoehtoina on myydä Here kokonaan tai osittain tai jättää sen myymättä.

– Ei pidä luulla, että päätös on valmiiksi tehty, Suri totesi yhtiökokouksessa.

Viime viikkoina myynnissä oleva karttapalvelu Here on kasvanut vauhdilla ja sen kannattavuus parantunut. 

Nokian yhtiökokous alkoi tänään neljältä Helsingin Messukeskuksesta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.