Mainos

Nokian saastuneella vedellä mahdollisesti jo kolme uhria

Poliisi tutkii yhden miehen ja kahden naisen kuolemat Nokian vesikriisin aikana.

Poliisi epäilee keski-ikäisen nokialaisen miehen menehtyneen saastuneen veden aiheuttamaan vatsatautiin. Vuonna 1962 syntynyt mies löydettiin itsenäisyyspäivän aattona kuolleena kotoaan nokialaisesta yksityisasunnosta.

Lääkärilähteiden mukaan vainajalla todettiin ripulitautiin viittaavia löydöksiä. Miehelle on tehty oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Laboratoriotutkimusten odotetaan valmistuvan tammikuun aikana.

Oikeuslääketieteellistä kuolemansyynselvitystä odottaa lisäksi kaksi muuta vesikriisin aikana menehtynyttä nokialaista naista. Tampereen yliopistollisessa sairaalassa viime viikolla kuolleet naiset olivat iältään 52- ja 81 -vuotiaita. Molemmat naiset olivat pitkäaikaissairaita, mutta hakeutuivat sairaalahoitoon vatsatautioireiden vuoksi.

Rikoskomisario Hannu Kallioniemi Tampereen poliisista korostaa, ettei yhdessäkään kolmesta tapauksesta ole vielä käynnistetty varsinaista rikostutkintaa.

- Vasta kuolinsyyn varmistuttua voimme sanoa, onko tarpeen aloittaa rikoksen esitutkinta.

Yliopistollisen sairaalan infektiolääkäri Jukka Lumio korostaa, että oikeuslääketieteellinen kuolemansyynselvitys tehdään nyt kaikille vesikriisin aikana menehtyneille nokialaisille.

- Terveydenhuollon oikeusturvakeskus edellyttää, että Nokialla menehtyneiden kuolinsyiden tutkintaan kiinnitetään nyt tavallista suurempaa huomiota. Halutaan varmistua siitä, ettei saastuneen veden aiheuttama vatsatauti ole aiheuttanut tai edesauttanut kuolemaa, selvittää Lumio.

Jätevesien ajautuminen kaupungin vesijohtoverkostoon aiheutti marraskuun lopussa tuhansien ihmisten sairastumisen. Tähän mennessä sairaanhoitoa on tarvinnut jo 800 henkilöä. Saastuneella alueella asuu noin 10 000 ihmistä, joista ainakin puolet sairastui vatsatautiin.

Vesijohtovedestä ja tautiin sairastuneista potilaista on tähän mennessä löydetty norovirusta, kampylobakteeria ja salmonellaa. Tutkimukset A-hepatiitin osalta ovat yhä kesken.

Lue myös:

(19.12.2007)

(18.12.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.