Mainos

Nokian Renkaat tyrmää joukkokanteen: Emme neuvottele minkäänlaisista korvauksista

1:50

Nokian Renkaat ei edelleenkään näe perusteita asiakkaiden vahingonkorvauksille rengastestihuijausten takia. Toimitusjohtaja Ari Lehtorannan mukaan yhtiö ei aio neuvotella joukkokannetta ajavan Turre Legal -lakiasiaintoimiston kanssa kuluttajien vahingonkorvausvaatimuksista. 

- On ihan ymmärrettävää, että tässä tilanteessa on pettymystä kuluttajien puolella ja lakimiespuolella nähdään tässä erilaisia mahdollisuuksia. Emme näe kuitenkaan syitä joukkokanteille, koska esimerkiksi Suomessa testit ovat olleet täysin luotettavia, Lehtoranta sanoo MTV Uutisille

- Lisäksi se rengas on oikeesti ihan älyttömän hyvä. Meille tulee lähes nolla asiakasvalitusta mitkä liittyvät turvallisuusasioihin. Tutkitusti meidän renkaiden asiakastyytyväisyys on ollut selvästi korkein, Lehtoranta jatkaa. 

Lehtoranta ei usko, että vaatimuksia vahingonkorvauksista tulisi edes kovin paljoa. Neuvotteluihin joukkokanteen osalta yhtiö ei aio lähteä. 

- Ei ole mitään aikomusta. Me mietitään ihan muunlaisia keinoja millä me meidän luottamus takasin meille ostetaan, Lehtoranta sanoo yksiselitteisesti.

Hölmöä käyttää dopingia kun puhtaanakin pärjää

Toimitusjohtaja Ari Lehtoranta sanoo pitävänsä testihuijauksista syntynyttä kolhua Nokian Rengaiden maineelle ja brändille erittäin vakavana. 

- Tämä on ollut meiltä täysin kiellettävää toimintaa. Toki teollisuus on ollut tätä, mutta se ei vähättele ollenkaan tätä meidän omaa tekemistä. 

Lehtoranta pitää yhtiön aiempaa toimintaa suorastaan hölmönä.

- Me saadaan olympiakultamitaleja ilman mitään douppausta ja sitten me ollaan hölmösti menty käyttämään jossain maailmancupin osakilpailussa dopingia. Tämä on ollut monella tapaa hyvin negatiivinen viikko. Kyllä tämä on meille ollut vakava kolahdus.

Ei varaa moralisoida

Lehtoranta uskoo, että Nokian Rengaiden ulostulo omien testihuijausten kanssa tervehdyttää alan teollisuutta entisestään. 

- Vielä löytyy esimerkiksi Keski-Euroopasta sellasia testaajia, jotka pyytävät rahaa. Luulen, että myöskin tällaiset asiat tulevat jäämään ja parantumaan. 

Puhtaan rengasvalmistuksen puolesta yhtiö ei aio kuitenkaan muita alkaa tässä tilanteessa suoraan haastamaan.

- Nyt kun ollaan itse vähän kuin koulussa nurkassa, niin ei ole oikein varaa moralisoida muita. Uskon, että jokainen nyt katsoo vähän omia tekemisiään ja luulen, että ovat jo katselleet ja parhaillaankin varmastikin tekevät siellä muutoksia.

Volkswagenin käry päästömittausten huijauksissa oli keskeisin syy, miksi Nokian Renkaissakin asiaan lähdettiin puuttumaan ja asiaa perkaamaan. 

- Se oli yks isoimmista innoittajista lähteä katsomaan myös tätä omaa pesääkin. Itse olen ollut tässä kohtalaisen lyhyen aikaa ja se liittyy tällaisen uuden kaverin hommiin katsoa näitä asioita ja vähän penkoa, Ari Lehtoranta sanoo.

2:05

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja