Mainos

Nokian Kallasvuo: Paluuta ei ole

Toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuon mukaan Nokia on siirtynyt aikakauteen, jossa siitä pala palalta rakennetaan uutta yhtiötä. Peruskännyköiden valmistamisen merkitys kutistuu entistä pienemmäksi.

- Olemme lähteneet tielle, jolta ei enää ole paluuta. Olen luvannut työntekijöillemme, ettemme epäonnistu, Kallasvuo sanoi Stuttgartissa pidetyssä Nokia World -tapahtumassa.

Muutos tarkoittaa käytännössä Nokian siirtymistä teknologia-orientoituneesta laitevalmistajasta kuluttajaa ymmärtäväksi palvelutaloksi, jossa sisällön merkitys on entistä suurempi.

- Tavoittemme on tarjota digitaalisille palveluille maailman suurin, mobiili jakelukanava, Kallasvuo sanoi.

Yhtiön muutoksesta kertovat myös tuoreet tuotejulkistukset: Nokialle lajissaan ensimmäinen miniläppäri Booklet 3G sekä nettiselailua painottava tablet N900, jossa on ensimmäistä kertaa käyttöjärjestelmänä Linux-pohjainen Maemo.

Kallasvuon mukaan pienten tietokoneiden valmistajaksi ryhtyminen on luonnollinen jatke yhtiön tuotevalikoimassa. Hän lupasi että uusia julkistuksia tulee jatkossa kaikissa kategorioissa: puhelimissa, älypuhelimissa ja miniläppäreissä.

Nokia esitteli ensimmäistä kertaa Stuttgartissa myös X6 ja X3 -viihdelaitteet, joissa on kiinnitetty erityistä huomiota musiikin kuunteluun ja nettiselailuun. X6:n veroton hinta ilman operaattoritukia on 450 euroa ja X3:n hinta 115 euroa. Laitteet tulevat kauppoihin tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Nokia julkisti Saksan tapahtumassaan myös lippulaivatuotteestaan N97:stä uusitun version, mini N97:n. Sen hinta on 450 euroa.

Matkalla Facebokiin

Nokia aikoo yhtiön mukaan panostaa seuraavaksi internetin sosiaaliseen mediaan. Kumppanina on Facebook. Nokian mukaan sosiaalinen media on noussut internetin tärkeimmäksi kehityssuunnaksi.

- Käyttäjät haluavat tuoda sosiaaliset verkostonsa internetin kautta osaksi jokapäiväistä elämäänsä, perusteli toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo.

Nokia myös kertoi, että Ovi-palveluun on tulossa uusia sovelluksia, jotka helpottavat muun muassa Facebookin ja karttojen käyttämistä matkaviestimillä.

Katso Mari Haaviston juttu MTV3 Katsomosta (Kymmenen uutiset 2.9.2009):

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.