Mainos

Nokia yhdistää televisio-, Internet- ja matkapuhelinteknologian

Nokia Multimedia Terminals esitteli tänään IFA-messuilla Berliinissä uuden tuotekonseptin, joka yhdistää TV-, Internet- ja matkapuhelinteknologian. Konseptin työnimi on MediaScreen.

MediaScreen mahdollistaa langattoman pääsyn TV-yhtiöiden Internet-sivuille. MediaScreenin kautta on myös mahdollista käyttää sähköpostia ja vastaanottaa digitaalisia TV- ja radiolähetyksiä.

"MediaScreen on konkreettinen esimerkki Nokian strategiasta, jonka mukaan Internetiin pääsyn tulisi olla mahdollista ajasta ja paikasta riippumatta" kertoi Helmut Stein, Nokia Multimedia Terminalsiin tuotekehityksestä vastaava johtaja. "Nokia Multimedia Terminals hyödyntää laajakaistaisia ja digitaalisia TV- kanavia tiedonsiirtoon, niin kodissa kuin konttorissakin."

Nokia on kehittänyt MediaScreen -prototyypin DVB@air projektin yhteistyössä saksalaisen ZDF-televisioyhtiön ja Deutsche Telekomin kanssa. ZDF on kehittänyt digitextin: tekstitelevision HTML-kielellä. Digitext on osa ZDF.mobilin tuotevalikoimaa, joka muuten koostuu TV-kanavista ja sähköisestä ohjelmaoppaasta. Jakelun hoitaa Deutsche Telecomin pilottiprojeki DVB-T:n kautta maanpäällistä verkkoaan hyväksikäyttäen. Deutsche Telecomin D1-verkko toimii GSM-signaalin jakelukanavana.

Nokia esittelee IFAssa Volkswagenin kanssa yhteistyössä autoon rakennetun prototyypin MediaScreenistä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.