Mainos

Nokia vähentää Suomessa arviolta 1300 työpaikkaa

2:16

Nokia aikoo vähentää arviolta 1300 työpaikkaa Suomessa. Vähennykset ovat osa maailmanlaajuista ohjelmaa. Maailmanlaajuiset henkilöstövähennykset johtuvat Alcatel-Lucentin ostosta.  

Suunnitelmat koskevat kaikkia Nokian verkkoliiketoiminnan liiketoimintaryhmiä ja tukitoimintoja, ja kohdistuvat Suomen kaikkiin toimipaikkoihin.

Mahdollisista vähennyksistä noin puolet arvioidaan kohdistuvan Espooseen, noin neljäsosa Ouluun ja noin neljäsosa Tampereelle.

Suomella jatkossakin keskeinen rooli 

Pääkonttoritoiminnot keskitetään Espooseen. Nokia tekee verkkoihin liittyvää tutkimusta ja kehitystä kaikissa kolmessa toimipaikassaan Suomessa.  

Espoo keskittyy jatkossa yleisesti mobiiliverkkojen ja pilvipalvelutuotteiden kehittämiseen ja erityisesti edistyneiden radio- ja mobiiliverkkoteknologioiden tutkimukseen.  

Tutkimus- ja kehitystoiminta Oulussa keskittyy tukiasematuotteiden ja -ohjelmistojen kehittämiseen, mukaan lukien 5G, ja mikropiirikehitykseen. Oulussa on lisäksi uusien tuotteiden tuotantoon siirtoon erikoistunut tehdas.

 Tampere erikoistuu verkkojen ja pilvipalveluiden hallintaan sekä mikropiirikehitykseen.  
Lisäksi Nokia Technologies -liiketoiminta on edelleen vahvasti läsnä Suomessa.

Suomi pysyy Nokian tärkeänä korkean teknologian kehittämiskeskuksena ja tarjoaa jatkossakin korkean tason osaamista edellyttävää työtä.

0:58

Nokia aloittaa tukiohjelman

Osana neuvotteluja Nokia aikoo ehdottaa uutta Bridge-tukiohjelmaa. Ohjelma olisi samankaltainen kuin matkapuhelinliiketoiminnassa vuosina 2011-2013 käytetty tukiohjelma. Nokia kertoo tiedotteessaan, että ohjelma koostuu useista osista, ja sen tarkoituksena on löytää sopiva tukimuoto jokaiselle henkilölle, jota muutosohjelma koskettaa. 

Nokian tiedotteen mukaan tukitoimia ovat muun muassa uuden työn löytäminen Nokian sisältä tai yhtiön ulkopuolelta, uuden oppiminen sekä uusien mahdollisuuksien, kuten yrittäjyyden aloittaminen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja