Mainos

Nokia ilmoitti saavansa lisää rahaa Samsungilta – kurssi silti syöksyssä

Nokia kertoo saavansa lisäkorvauksia korealaiselta Samsungilta kansainvälisen välitystuomioistuimen ratkaisun perusteella.

Nokian mukaan ratkaisu koskee tiettyjä yhtiön patentteja. Yhtiö ei täsmennä tiedotteessaan, mitä patentteja ratkaisu koskee.  
Yhtiöt ovat aiemmin sopineet, että vuoden 2014 alusta lähtien jatketun lisenssisopimuksen suuruus määräytyy välimiesmenettelyn perusteella.  

– Riippumattoman välimiesmenettelyn käyttö on hyvä ja tunnustettu menettelytapa patenttilisensseihin liittyvien erimielisyyksien ratkaisemiseksi, ja jatketun sopimuksen perusteella Nokialle maksettavat lisäkorvaukset ovat tervetulleita, sanoi Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän johtaja Ramzi Haidamus tiedotteessa.  

Hänen mukaansa Nokia odottaa nyt uusia yhteistyömahdollisuuksia Samsungin ja muiden yhtiöiden kanssa lisensioinnissa.  
Nokia arvioi saavansa loppuun saatetuista ja käynnissä olevista välimiesmenettelyistä vähintään 1,3 miljardia euroa kassavirtaa vuosina 2016–2018.  

"Ei positiivista yllätystä"

Ilmoituksesta huolimatta Nokian kurssi oli Helsingin pörssissä lähes kymmenen prosentin laskussa

Kauppalehden haastatteleman analyysipalvelu Inderesin analyytikko Mikael Rautanen selittää kurssilaskua sillä, että päätös patenttikorvauksista oli odotettu, mutta positiivista yllätystä ei tullut. 

– Uutinen on neutraali, odotettu. Tässä olisi toki ollut mahdollisuus myös vielä parempaan positiiviseen yllätykseen, Rautanen kommentoi Kauppalehdelle. 

Analyytikon mukaan Nokialla on mahdollisuus hyödyntää patenttisalkkuaan myös jatkossa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.