Nokia-puhelinten huippumalli Nokia 8 jäi kauas kärjestä kameratestaajan arviossa – testin lopputuloksena ankaraa kritiikkiä: ”Ei pärjää kilpailijoille”

Tunnettu kameroiden testaamiseen erikoistunut DxOMark on testannut nyt myös HMD Globalin noin 500 euron hintaluokkaan sijoittuvan Nokia 8 -älypuhelimen, joka toistaiseksi on uusien Nokia-älypuhelinten lippulaivamalli.

Nokia 8 on varustettu ZEISS-linssein kahdella 13 megapikselin takakameralla (väri+monokromi) sekä yhdellä 13 megapikselin etukameralla.

Nokia 8 jäi DxOMarkin pisteytyksessä todella kauas kärjestä. Se sai arvosanakseen vain 68 pistettä, kun eniten pisteitä on saanut toistaiseksi Google Pixel 2:n (98 pistettä), Apple iPhone X:n ja Huawei Mate 10 Pron (molemmat 97 pistettä) muodostama kolmikko.

Valokuvien osalta Nokia 8 ylsi 72 pisteeseen, mutta videokuvaamisessa pistemäärä jäi 62:een.

”Huippuluokan suoritinkomponenteilla, 5,3 tuuman QHD-tarkkuuden IPS-näytöllä ja IP54-luokitellulla alumiinisella yhden palan rungolla Nokia 8 on huippuluokan laite sisältä ja ulkoa, mutta sen kameramoduulin suorituskyky jää meidän (kieltämättä) korkeista odotuksista. Nokia pystyy tuottamaan kelvollisia kuvia, mutta monissa tilanteissa, se ei pysty vastaamaan monien kilpailijoiden nykyisten huippuluokan puhelinten kameroiden kuvanlaatuun”, kuuluu DxOMarkin yhteenveto.

Valokuvissa Nokia 8 saa kiitosta hyvästä valotuksesta ja pääosin hyvästä valkotasapainosta kaikissa olosuhteissa, melko hyvästä dynamiikasta HDR-kuvauksen käyttöön aktivoivissa korkean kontrastin tilanteissa sekä hyvästä kohteen erottelusta muotokuvatilassa.

Kritiikkiä tulee alhaisesta yksityiskohtien tallentumisesta ja korkeasta kohinan määrästä kaikissa olosuhteissa, valotuksen epätasaisuudesta joissakin korkean kontrastin kuvaustilanteissa, värien toistumisesta eri tavoin kuvan eri alueilla, terävyyden merkittävästä vähentymisestä kuvan reunoilla sekä heikoista zoom-kyvyistä.

Videokuvauksessa Nokia 8:ssa hyvää on värien toistuminen sekä valotuksen osuminen kohdalleen niin kirkkaassa valossa kuin myös sisätiloissa.

Kritiikkiä videokuvaus saa pidemmin: voimakkaasti videoihin mukaan jäävistä liikkeestä ja epämuodostumista käsivaralta kuvatessa, heikosta automaattitarkennuksen toiminnasta vähäisessä valossa, valotuksen videolla näkyviin jäävistä muutoksista ympäristön valoisuuden muuttuessa, erittäin rajoittuneesta dynamiikasta sekä alhaisesta yksityiskohtien tarkkuudesta kaikissa olosuhteissa.

Lue myös:

    Uusimmat