Mainos

Nokia kertoi MTV3:lle Lumia-strategiansa suurimmasta haasteesta

Matkapuhelinjätti Nokialla eletään nyt jännittäviä aikoja. Yhtiön juuri markkinoille saapuneeseen Lumia 920 -lippulaivapuhelimeen on ladattu kovia odotuksia.

Kyseessä on Microsoftin uutta Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmää käyttävä älypuhelin. Suomessa laite tulee myyntiin kolmen viikon päästä.

Kilpailu älypuhelinten herruudesta käy nyt kuumana. Applen iPhone sekä Googlen Android-käyttöjärjestelmää käyttävät puhelimet ovat haukanneet suuret siivut älypuhelinmarkkinoista.

MTV3 Uutisten haastattelemien useiden IT-alan analyytikkojen mukaanNokian Windows Phone 8 -laitteiden on menestyttävä, jos toimitusjohtaja Stephen Elop haluaa pysyä yhtiön johdossa. Useiden analyytikkojen mukaan tilanne nähdään noin vuoden kuluessa.

Nokialta ei kommentoida analyytikkojen spekulaatioita. Nokian mediasuhteista vastaava Maija Taimi kertoo MTV3 Uutisille, että Windows Phone 8 -laitteet ovat yhtiölle erittäin tärkeitä.

- Juuri nyt suurin haaste on lisätä laitteiden tunnettuutta entisestään ja kertoa uusille asiakkaille ja jälleenmyyjille, mitkä Lumia-laitteiden hyödyt ovat. Viime kädessä kuluttajat valitsevat heille parhaan älypuhelimen.

Taimi toteaa, että Lumia 920 on pärjännyt erittäin hyvin vertailuissa kilpailijoidensa rinnalla. Hän kutsuukin Lumia 920 -mallia Nokian suureksi mahdollisuudeksi.

- Lumia 920 -puhelinta voi hyvällä syyllä kutsua innovatiivisimmaksi älypuhelimeksi. Laitteessa on huikea kamera ja hieno näyttö puhumattakaan muista ominaisuuksista. Yhteensopivuus ja tuttuus muun Windows-ekosysteemin kanssa on kuluttajan kannalta hyvä asia, toteaa Taimi.

"Yhteistyö Microsoftin kanssa molemminpuolista"

MTV3 Uutiset tiedusteli myös, että onko Nokialla olemassa varastrategiaa siltä varalta, mikäli uusi käyttöjärjestelmä ei saakaan tuulta siipiensä alle?

Tähän Taimi kommentoi ytimekkäästi, että "tämän päivän älypuhelinten välisessä kilpailussa Nokian valinta on Windows Phone".

- Strategiamme mukaan keskitymme lisäksi matkapuhelimissa seuraavan miljardin ihmisen tuomiseen internetin pariin ja tulevaisuuden innovaatioihin ja murroksiin, jatkaa Taimi.

Julkisuudessa on maalailtu uhkakuvia siitä, että Microsoftin mahdollinen siirtyminen vahvemmin laitevalmistuksen puolelle edustaisi uhkakuvaa Nokialle.

Taimi huomauttaa, että yhteistyö on molemminpuolista.

- Nokia käyttää älypuhelimissa Windows Phone –alustaa ja Microsoft vuorostaan kartta-alustaamme. Uudet laitteet puhuvat parhaiten puolestamme ja kyvystämme erottautua markkinoilla, kiteyttää Taimi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.