Mainos

Suomalaiset Nokia-sijoittajat: Toimitusjohtajan potkut ajan kysymys

Suomalaiset piensijoittajat suhtautuvat erittäin pessimistisesti matkapuhelinvalmistaja Nokian toimitusjohtajaan Stephen Elopiin, kertoo Osakesäästäjien Keskusliiton puheenjohtaja Timo Rothovius.

– Jos asteikolla yhdestä viiteen katsotaan Elopin suorituksia, niin hän saa korkeintaan kakkosen, mutta ehkä enemmän ykkösen. Heikolle tilanne näyttää, Rothovius sanoo MTV3 Uutisten haastattelussa.

Hänen mukaansa suomalaiset piensijoittajat ovat pettyneitä Elopin toimintaan, sillä Nokian markkinaosuus on suorastaan romahtanut Elopin reilun kahden vuoden toimitusjohtajakauden aikana. Rothoviuksen näkemyksen mukaan Elopin aika Nokian toimitusjohtajana alkaa häämöttää loppuaan.

– Yhtiö tekee tappiota ja kassa on sulanut. Tilanne näyttää erittäin heikolta, Rothovius kuvailee.

Hänen mukaansa Elopilla on armonaikaa enää ensi vuoden yhtiökokoukseen asti. Ratkaisevassa asemassa on Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmä.

– Jos se ei lähde vetämään, on Nokian mietittävä uutta strategiaa ja uutta toimitusjohtajaa, Rothovius tähdentää.

Hän rohkenee arvioimaan, että Nokian hallitus on jo pohtinut uutta toimitusjohtajaa.

– Tuskin Nokian hallituksessakaan uskottiin siihen, että markkinaosuus romahtaisi näin nopeasti. Jos Nokia olisi valinnut Android-käyttöjärjestelmän, Nokia olisi varmasti vielä kärkiporukassa mukana markkinaosuudessa, Rothovius selvittää.

Kun Elop aloitti Nokian toimitusjohtajana, yhtiön osakkeen arvo oli reilut seitsemän euroa. Nykyään osake on kahden euron kieppeillä, mikä suomalaisia sijoittajia ei varmasti ole miellyttänyt.

Jos Nokia ei jaa osinkoa…

Nokia tunnetaan tunnollisena osingonmaksajana. Yhtiö on jaksanut koko 2000-luvun aikana osinkoa, mutta ensi vuonna tähän saattaa tulla muutos.

Markkinoilla on liikkunut huhuja siitä, että Nokia ei jakaisi tämän vuoden tuloksestaan ensi vuonna osinkoa ollenkaan. Rothoviuksen näkemyksen mukaan tämä olisi erittäin synkkä päätös.

– Jos Nokia ei jaa osinkoa, se on merkki siitä, ettei yhtiö enää itsekään näe valoa tunnelin päässä, Rothovius tähdentää.

Tänä vuonna Nokia jakoi viime vuoden tuloksestaan 0,20 euron osingon osakkeelta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.