Mainos

Suomalaisprofessori suitsuttaa Nokian Lumiaa: Puhelimesta tulee hitti Suomessa

Matkapuhelinvalmistaja Nokian Lumia-puhelimet saavat ylistystä Aalto-yliopiston tietoverkkotekniikan professorilta Jukka Mannerilta.

Hänen mukaansa Nokian Lumia-puhelimet ovat teknisesti reippaasti kilpailijoitaan edellä. Hän kehuu erityisesti Nokian lippulaivamallia Lumia 920:ntä, joka tulee myyntiin Euroopassa tällä viikolla.

– Siinä on iso näyttö, kestävä akku, mahtava kamera, langaton akun lataus ja puhelinta voi käyttää hanskat kädessä. Tällainen vannoutunut Linux-mies saattaa jopa ostaa Nokian Windows-puhelimen, sillä se vaikuttaa niin siistille, Manner kertoo MTV3 Uutisille.

Nokian Lumia 920 saapuu Suomessa kauppoihin 22. marraskuuta ja ennakkomyynti alkaa tänään keskiyöllä.

Sen sijaan Applen iPhone-älypuhelimet eivät saa kehuja tietoverkkotekniikan professorilta. Hänen mukaansa puhelin pärjää ainoastaan muiden tuottamilla sovelluksilla sekä onnistuneella markkinoilla.

– IPhonet eivät ole teknisesti hyviä ja ne ovat todella kalliita. Puhelimissa on jatkuvasti teknisiä ongelmia. Puhelinta ostetaan paljon statussymbolin takia. Ostajat käyttäytyvät kuin sopulit. Kun jollakin on iPhone, toisenkin on se saatava, vaikka puhelin ei olisikaan hyvä, Manner analysoi.

"Samsung päihittää muut"

Manner arvioi, että joulukaupassa Samsung on ykkönen myytyjen puhelimien määrässä koko maailmassa. Nokia ei vielä kärkeen kiilaa.

– Nokia on menettänyt markkinaosuuttaan, eikä käänne parempaan tapahdu välittömästi, Manner tähdentää.

Sen sijaan Suomessa hän povaa Nokian Lumia-malleille menestystä joulukaupassa.

– En pitäisi yhtään mahdottomana sitä, että Nokian Lumiat olisivat myydyimpiä malleja Suomessa, Manner kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.