Mainos

No nyt on tinteillä kirjaimellisesti huutava nälkä: Anteron pesäpöntössä kuvaamasta linnunpoikasten ruokahetkestä nousee väkisinkin hymy huulille – "Kaikilla niillä on heti suut auki"

0:51

Vantaan Korsossa asustelevalla tuoreella tinttiperheellä on kirjaimellisesti huutava nälkä.

Kameralla varustettu linnunpönttö sijaitsee Antero Stridin kotipihan koivussa, noin kymmenen metrin päässä keittiön ikkunasta.

– Sain joitakin vuosia sitten muksuiltani syntymäpäivälahjaksi tällaisen kameralla varustetun linnunpöntön. Joka kesä siinä on ollut joku pesimässä. Joskus onnistuu paremmin ja joskus huonommin.

Stridin mukaan talitiaiset ovat olleet pöntön yleisimpiä asukkaita. Strid on seuraillut aktiivisesti tinttien pesintäpuuhia.

– Tänä vuonna pesässä oli aluksi yhdeksän munaa. Seitsemän niistä kuoriutui, mutta nyt siellä ei ole enää kuin viisi poikasta, eli niistäkin näköjään kaksi on menehtynyt. Toivotaan nyt että edes nämä viisi pääsisivät maailmalle.

"Kaikilla niillä on suut auki"

Ainakin pikkutinteillä vaikuttaisi olevan kova hinku kasvaa, sillä aina ruoka-aikaan kaikki huutavat suoraa kurkkua nokat ammollaan.

– Kauhea vauhti niillä on päällä. Vanhemmat kantavat niille ruokaa koko ajan. Kaikilla niillä on suut auki. Ja ovat ne nopeasti kasvaneet. 

Korson lintuasuntomarkkinoilla vaikuttaisi olevan tilausta myös lisäpöntöille.

– Pihassani on nyt kolme pönttöä ja metsässä yksi, ja tarkoitus on tehdä lisää. Kirjosiepon ja sinitiaisen välillä on ollut jälleen tänä keväänä kiistaa yhdestä pöntöstä. Ei niillä sitten ole niin kauheasti riitaa, kun ne saavat jaettua pöntöt keskenään, sitten on aika hyvin rauha maassa, Strid naurahtaa.

Ja pöntöllä on ollut käyttöä myös talvella.

– Talvisin siinä kameralla varustetussa pöntössä on majaillut jo vuosien ajan talitiainen. Se käy siinä aina yöllä nukkumassa. Pitkin talvea ollaan aina seurattu, että onko se siellä. Kovilla pakkasilla se näyttää ihan karvapallolta kun se värjöttelee siellä höyhenet pörröllään.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja