No nyt on palvelua! Poika pudotti kuulokkeensa bussin istuinten väliin ja nieli jo tappionsa – surullinen ilme oli liikaa, ja kuski-Ari päätti purkaa penkin

Sodankyläläisen Jbus-linja-autoyhtiön kuljettaja Ari Korhonen teki eilen urotyön, kun hän vapaailtanaan kaiveli aiemmin kyydissä olleen pojan bluetooth-korvanapin esiin bussin tukirakenteiden välistä ja palautti sen tälle mummolaan.

Veturinkuljettaja Jukka Tykkyläinen puolestaan heltyi, kun näki raiteilla suloisen joutsenpesueen. Katsi videolta, miten mies nosteli hätääntyneet poikaset yksitellen turvaan kiskoilta Lempäälässä.

0:53

– Kukahan mahtoi olla se nuorimies, joka tuli J-bussin kyydissä Utsjoelta Ivaloon tänään? Nuorelta mieheltä oli pudonnut korvanappikuuloke penkkien tukirakenteiden väliin, eikä hän saanut sitä pois, kun olisi pitänyt koko penkki irrottaa, ivalolainen Ari Korhonen kyseli eilen Facebookissa Inarin kansalaiskanavan sivuilla.

Noin 14-vuotias nuorukainen oli tullut linja-auton kyytiin Utsjoelta. Määräasemalla Ivalossa häntä oli vastassa isoäiti.

– Mummo ihmetteli, miten pojalta kestää tulla kyydistä niin pitkään ja silloin minäkin menin kysymään, että mikäs on hätänä. Nuorimies kertoi, että hänen bluetooth-korvanappinsa oli pudonnut tuplapenkkien väliin ja hän ei sitä sieltä löytänyt, Korhonen selvittää tapahtunutta.

Korhonen tutki penkinalusta vielä taskulampun kanssa, mutta kuuloketta ei löytynyt. 

– Poika laittoi sitten puhelimesta musiikin soimaan, ja penkkien raosta kuului heikosti ääntä. 

Korhonen totesi pojalle, että nappia ei saa pois penkkiä irrottamatta.

– Mummo tuumasi siihen, että ei hätää, ostamma uuden. Enkä siinä huomannut sitten kysyä edes yhteystietoja heidän lähtiessään, jos minä sen vielä löydän, Korhonen kertoo.

"Eivät tuommoiset kaiuttimet ihan ilmaisia ole"

Korvanappi jäi kaivelemaan Korhosen mieltä, ja hän ryhtyi kotiin päästyään tuumasta toimeen.

– Mietin, että kyllähän se täytyy sieltä löytää, koska eivät tuommoiset bluetooth-kaiuttimet varmaan ihan ilmaisia nuorille miehille ole. Tein vähän aikaa töitä ja irrotin penkin. Ja kun vielä aikani kaivelin, sieltähän se löytyi.

Tämän jälkeen Korhonen laittoi asiasta ilmoituksen Facebookiin ja liitti mukaan oman puhelinnumeronsa yhteydenottoa varten.

Illalla soitto tulikin, ja oikea omistaja löytyi.

"Eipä tässä ole huolen häivää"

Korhonen ei jättänyt asiaa vielä siihenkään, vaan päätti viedä hankkeen loppuun asti.

– Ajattelin, että eipä tässä ole huolen häivää, kun lähellä asun ja olen muutenkin lähdössä liikkeelle, niin minä koukkaan heidän kauttaan ja vien kuulokkeen pojalle.

– Nuorimies tuli tienvarteen talon liittymän kohdalle, minä ojensin kuulokkeen ja poika kiitteli kovasti ja läksi juoksun kanssa takaisin sisälle. Ilmeisen hyvällä mielellä oli, Korhonen tuumii.

"Ari se on semmonen poika, että se aina purkaa kaiken"

Mikä sitten sain Korhosen näkemään niin suuren vaivan pienen korvanapan takia?

– Ehkä se oli se nuoren miehen surullinen ilme kuulokkeen hukkumisen jälkeen.

– Ja toinen syy on tietysti se, kun mummovainaa bruukas minusta sanoa aina, että Ari se on semmonen poika, että se aina purkaa kaiken, kun se haluaa nähdä, mitä sisällä on. Kokoaminen ei sitten välttämättä ollut niin mielekästä, Korhonen naurahtaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja