Nissan käräytti itsensä päästömanipuloinnista – todisteet löytyivät edellisen skandaalin tutkimuksissa

1:39

Nissan kertoo havainneensa väärinkäytöksiä autojensa päästötesteissä. Kyseessä on toinen kerta vuoden sisään, kun valmistajan omissa selvityksissä on paljastunut päästöihin liittyvää vilunkipeliä.

Pääkuvan video

Oikeaa superautoa ajettiin Pleikkarin ohjaimella helikopterista

Nissan kertoo, että sen Japanissa sijaitsevilla tehtailla autojen päästöjä ja kulutusta on mitattu tavoilla, jotka eivät vastaa testeille asetettuja vaatimuksia. Esimerkiksi testiolosuhteet poikkesivat vaadituista ja testeissä käytettyjä laitteita ei oltu kalibroitu oikein. Valmistajan mukaan myös mittaustuloksia oli peukaloitu.

– Perusteelliset tutkimukset sekä faktojen löytämiseksi että väärinkäytösten taustojen selvittämiseksi on käynnistetty, Japanin toiseksi suurin autonvalmistaja kertoo.

Löydökset tehtiin tehty viime lokakuussa paljastuneita väärinkäytöksiä seuranneen vapaaehtoisen selvityksen yhteydessä. Lokakuinen paljastus Nissanin epäpätevistä tarkastajista johti 1,2 miljoonan auton takaisinkutsuun.

Tuoreet löydökset koskevat Nissanin mukaan 19:ää Japanissa myytävää mallia. Tämänhetkisten tietojen perusteella väärinkäytösten takana olisi 10 työntekijää.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja