Nintendo patentoi Game Boyta muistuttavan älypuhelinkuoren

Nintendo on hakenut itselleen patenttia kuvissa näkyvälle, Nintendon takavuosien legendaarista Game Boy -käsipelikonsolia muistuttavalle älypuhelinkuorelle.

Yhdysvalloissa Nintendo haki patenttia kuluvan vuoden maaliskuussa, mutta kotimaassaan Japanissa jo maaliskuussa viime vuonna.

Nintendon patentoimassa Game Boy -tyyppisessä kuoressa älypuhelimille on aukko, joka jättää näkyviin osan näytöstä kuten se olisi Game Boyn näyttö. Kuoren sisältämät ohjaimet välittävät myös painalluksensa älypuhelimen kosketusnäytön kosketuksiksi.

Tämä Game Boy -lisäkuori siis vaatisi erityisesti sitä varten kehitettyjä pelejä älypuhelimiin. Tuleeko Nintendo ikinä patentoimaansa kuorta sekä siihen liittyviä pelejä tuomaan saataville jää nähtäväksi. Mitään huhuja tällaisesta ei vielä ole kuultu.

Nintendo on viime vuosina julkaissut älypuhelimille useita erityisesti niille kehitettyjä pelejä. Samanaikaisesti se on kuitenkin herättänyt paljon innostusta hittituotteiksi nousseilla NES ja SNES Classic -retropelikonsoleillaan. Voisiko Nintendon suunnitelmissa nyt olla myös retrohenkisen Game Boy -kuoren julkaisu yhdessä valittujen pelien kanssa? Ehkäpä näin on.

Jo aiemmin älypuhelimille on nähty eri ulkopuolisten yritysten myymänä erinäisiä Game Boyta muistuttavia kuoria. Osassa näistä on nähty oma näyttö osana kuorta ja kuorille on ollut saatavilla omia yksinkertaisia pelejä – ei tosin tietenkään Nintendon legendaarisia pelisarjoja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja