Nimetön arvostelija haukkui hammaslääkärin lyttyyn netissä, lääkäri vaati Googlelta tietoja – oikeudelta yllättävä ratkaisu

5:00
Google saavutti kvanttiherruuden – suomalaisprofessori: Valtavan suuri edistysaskel. Katso video!

Australialainen oikeusistuin on tehnyt harvinaisen ratkaisun verkonkäyttäjän anonymiteettiin liittyen, kertoo BBC. Hammaslääkäri vaati hakukoneyhtiö Googlelta tietoja käyttäjästä, joka oli arvostellut häntä.

Melbournessa hammaslääkärinä työskentelevän Matthew Kabbaben työnjälkeä arvosteltiin nimettömässä viestissä.

Lääkärin taidot hampaiden valkaisussa asetettiin kyseenalaiseksi, kun nimimerkki CBsm23 kehotti ihmisiä "pysymään kaukana" lääkäristä. Hän kuvaili toimenpidettä äärimmäisen epämukavaksi ja kiusalliseksi.

Tohtori Kabbabe vaati teknologiajätti Googlea kertomaan tietoja nimimerkin takaa löytyvästä henkilöstä, jotta hän voisi vaatia korvauksia kunnianloukkauksesta.

Google määrättiin luovuttamaan tietoja

Oikeusistuin asettui Kabbaben puolelle ja määräsi Googlen luovuttamaan hänelle käyttäjätiliin liittyviä tietoja kuten nimiä, puhelinnumeroita ja paikkatietoja.

Tuomarin mukaan perusteet kunnianloukkauskanteelle ovat olemassa ja Googlella voi olla tietoja, jotka voivat auttaa kanteen ajamisessa. Hammaslääkärin asianajaja kuvaili oikeuden ratkaisua erittäin merkittäväksi.

Google oli aiemmin kieltäytynyt luovuttamasta tietoja hammaslääkärille. Yhtiön mukaan sillä ei ole keinoja tutkia milloin ja missä kyseinen nimimerkki on luotu. Oikeuden päätöstä se ei ole kommentoinut.

Yhtiö on muutenkin ollut haluton poistamaan verkosta negatiivisia arvioita, mutta on kuitenkin tehnyt niin oikeuden päätösten jälkeen. Googlen mukaan kehitys voi johtaa kuluttajien oikeuksien ja sananvapauden tukahduttamiseen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja