Mainos

Nimda -virus uhkaa netissä

Uusi Nimda-virus leviää tietokoneissa sähköpostin ja www-palvelimien turva-aukkojen välityksellä. Virus toimii Microsoft Windows -järjestelmissä.

Nimda on ensimmäinen matotyyppinen tietokonevirus, joka muuttaa www-palvelimien toimintaa siten, että ne lähettävät virusta omille käyttäjilleen.

Virus toimii ainoastaan Microsoft Windows -järjestelmissä. Se leviää readme.exe-nimisestä tiedosta, joka voi olla sähköpostin liitetiedostona tai ladattu internetistä. Viruksen sisältävä liitetiedosto voi myös käynnistyä itsekseen sähköpostiviestiä avattaessa.

Viruksen saastuttamasta koneesta Nimda lähettää viestejä eteenpäin tallennettuihin sähköpostiosoitteisiin. Lisäksi virus käyttää saastunutta konetta turva-aukollisten www-palvelimien etsintään. Nimda saattaakin levitä myös palomuureilla suojattuihin intranet-verkkoihin.

Virus on teknisesti korkeatasoinen

F-Secure Oyj:n virustorjuntayksikön päällikkö Mikko Hyppönen korostaa viruksen teknistä tasoa. -Nimda leviää nopeasti, koska siinä on yhdistetty monta eri toimintoa, Hyppönen toteaa.

Nimda-virusta torjutaan päivittämällä viruksentorjuntaohjelmat.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.