Huumevyyhdissä erikoisia yksityiskohtia: Janne Tranberg lähetti Sofia Belórfille viestejä kiinnijäämispäivänä – Niko Ranta-aho "fanitti" Tranbergia

2:04

Syyttäjän haastehakemuksista paljastuu erikoisia yksityiskohtia suuresta huumetutkinnasta, jossa epäillään muun muassa Janne ”Nacci” Tranbergin ja liikemies Niko Ranta-ahon pyörittäneen suuren mittakaavan huumebisnestä Espanjasta käsin.

Syytettyjen joukossa on myös Ranta-ahon avovaimo Sofia Belórf. Syyttäjän haastehakemuksen mukaan Belórfin puhelimeen oli tallennettu Tranbergin numero väärällä nimellä "Javier".

Syyttäjän mukaan Tranberg oli lähetellyt hänelle viestejä kiinniottopäivänään. Sitä haastehakemus ei paljasta, mitä viestit koskivat.

Todisteina tapauksessa käytetään myös Belórfin ja Ranta-ahon välisiä Whatsapp-keskusteluja.

Keskustelut koskivat muun muassa Helvetin enkeleiden johtohahmoa, Ranta-ahon ja useista rikoksista etsityn Tranbergin tuttavuutta sekä kaksikon asioista, joihin ei puhelinta oteta mukaan.

Näissä on syyttäjän mukaan kyse rikollisista asioista.

Erimielisyyksiä Tranbergista

Viestiketjun perusteella vaikuttaa siltä, että pariskunnalla on ollut erimielisyyksiä Tranbergin lähipiirissä pyörimisestä. Ilmeisesti toinen keskustelun osapuolista on esimerkiksi vastustanut rikollisten oleskelua asunnossa.

Haastehakemuksen mukaan Ranta-ahon on myös kuvailtu "fanittaneen" Tranbergia luettuaan tämän itsestään kirjoittaman kirjan. Tranbergin kuvaillaan viesteissä olleen "joka toinen ilta kylässä" ja eläneen Ranta-ahon rahoilla.

Rikoskokonaisuuden käsittely alkoi Helsingin käräjäoikeudessa tänään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja