Nikita Mazepinin lähtö maistuu Mick Schumacherille – tallipomo Steiner vihjaisi venäläiskuskin ajotaidoista: "Olisi ollut erittäin vaikeaa"

Osana Venäjän vastaisia pakotteita F1-tallistaan Haasilta lähtemään joutunut Nikita Mazepin tuskin olisi tuonut korvaajansa Kevin Magnussenin tavoin viidettä sijaa Bahrainin GP:stä, myöntää tallipomo Günther Steiner.

Haas koki ennen kauden alkua ison taloudellisen menetyksen, kun se katkaisi yhteistyön venäläisen pääsponsorinsa Uralkalin kanssa Venäjän Ukrainassa aloittamien sotatoimien takia. Lannoiteyhtiö oli tuonut tullessaan omistaja Dmitri Mazepinin pojan Nikita Mazepin amerikkalaistallin toiseksi kuljettajaksi.

Schumacher kertoo tunnelman olevan nyt huomattavasti parempi, vaikka Mazepinin tilalle häntä haastamaan tuli selvästi kovemman luokan kuljettaja Kevin Magnussen.

– Täytyy sanoa, että tunnen oloni paljon mukavammaksi sen suhteen, millainen työskentelysuhde meillä on tänä vuonna. Minusta se on aika upeaa, Schumacher kommentoi RaceFans-sivuston mukaan.

Olisiko Mazepinista ollut pistekuskiksi nyky-Haasilla?

Haasille oli valitettavan selvää jo yhteistyön alkumetreiltä alkaen, ettei Mazepinin paikka olisi F1-luokassa ilman takanaan olevaa valtavaa taloudellista tukea. Tallipäällikkö Günther Steinerin myöntääkin tosiasian, vaikkei vastaakaan suoraan kysymykseen, että olisiko viides ja 11. sija ollut mahdollista saavuttaa Mazepinin kanssa.

– Kuka tietää, Steiner sanoi aluksi GP Fans -sivuston mukaan.

– Kevinin paluu osoitti kuitenkin, mikä oli mahdollista. Luulen, että se olisi ollut erittäin vaikeaa Nikitan ja Mickin kanssa, italialaispomo myönsi.

Haas on nyt ilman pääsponsoria. Viides sija ensimmäisessä kisassa on Steinerin mukaan herättänyt jo kiinnostusta. Viime kauden jumbotalli on nyt valmistajien MM-sarjassa peräti kolmannella sijalla.

– Kyllä, tulos on tuonut paljon kiinnostusta. Kukaan ei odottanut meidän tekevän tuollaista, mutta mitään hullunmyllyä siitä ei tullut. Emme kuitenkaan voittaneet kisaa – vielä, Steiner nauroi.

Lue myös:

    Uusimmat