Niki Laudan tilassa selvää edistystä: "Olin lähempänä kuolemaa kuin elämää"

Elokuussa rankan keuhkonsiirto-operaation läpi käynyt F1-legenda Niki Lauda on toipunut leikkauksesta jo sen verran, että pystyy ajamaan autoa.

Mercedeksen F1-tallin johtohenkilöihin kuuluva Lauda katosi varikolta ennen kesätauon alkua vakavan sairastumisen takia.

Elokuussa hänelle tehtiin vaativa leikkaustoimenpide, jonka jäljiltä hän on toipunut kotiseudullaan Itävallassa koko syksyn. Nyt hän kertoo palanneensa auton rattiin maatilallaan.

– Olen ajanut täällä kolme kertaa. Minun täytyy jarruttaa vasemmalla jalalla, koska oikealla en pysty, mutta niin se tehdään nykypäivän kisoissakin, joten se on ihan hyvä näin, Lauda kommentoi itävaltalaiselle OE24-kanavalle.

Laudan mukaan fyysisen peruskunnon palauttaminen on ollut keuhko-operaatiosta toipumista vaikeampaa.

– Voin hyvin, ja keuhkoni toimivat täydellisesti. Se on kaikista tärkein juttu, joten minun täytyy vain koota voimiani. Olen maannut sängyssä viisi kuukautta, joten lihakseni ovat kadonneet, 69-vuotias F1-mestari sanoo.

Lauda kertoo harjoittelevansa monta kertaa päivässä kolmen ammatti-ihmisen avustuksella. Hän pääsee pian kävelemään omin voimin.

Saksalaisen Bild-lehden haastattelussa Lauda paljasti tilansa olleen jopa vakavampi kuin vuoden 1976 Nürburgringin onnettomuuden jälkeen. Ibizalla joulua viettänyt kuskilegenda kertoo kamppailustaan elämän ja kuoleman rajalla.

– Tämä oli ehdottomasti kovin taisteluni. Olin enemmän sillä kuin tällä puolella. Olen kiitollinen, että olin Wienissä parhaan lääkärin hoidossa. Hän pelasti minut, Lauda kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat