Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Niki Lauda jätti valtaisan perinnön Formula ykkösille: "Hän on korvaamaton"

1:00
Videolla kuvavideo Niki Laudasta.

Formula ykkösten kolminkertainen maailmanmestari ja lajilegenda Niki Lauda menehtyi maanantaina. C Moren ja MTV Urheilun formulatoimittaja Mervi Kallio sanoo, että Laudan jättämä perintö lajille on valtaisa. 

Sen lisäksi, että Lauda ajoi F1:ssä (1971-1979, 1982-1985), teki hän töitä lajin kehittämisen eteen sekä toimi muun muassa Mercedeksen F1-tallin puheenjohtajana. 

– Onhan se ihan käsittämätöntä, mitä hän teki lajille. Hän pyrki koko ajan parantamaan sitä. Laudan perintö kolminkertaisena maailmanmestarin on valtava. Se arvostus, jota on kuljettajien keskuudessa häntä kohtaan, kertoo myös siitä. Ei ollut väliä, mikä talli oli kyseessä, Kallio sanoo.

– Hän on tehnyt töitä lajin hyväksi ja halunnut kehittää sitä. Se kertoo siitä, että hän oli sydämestään mukana. Aina sanotaan, että kukaan ei ole korvaamaton, mutta Niki Lauda on korvaamaton monella tavalla. Hän on jättänyt sellaisen perinnön, että ei tule mieleen ketään muuta, ehkä Ayrton Senna, mutta hän kuoli niin nuorena, joka olisi tehnyt samaa, Kallio jatkaa.

Vaikka Lauda vaikutti monille etäiseltä,oli hän silti suorasanainen itävaltalainen lämmin ja ystävällinen persoona.

– Kun katsoi hänen olemustaan siellä tiimin sisällä, niin siitä paistoi isällisyys kaikkia kohtaan. Oli sitten kyseessä kuljettaja, tarjoilija tai kuka tahansa, niin hän oli isähahmo kaikille. Nyt on huomannut sen, että kun hän on ollut poissa varikolta, niin on ollut sellainen olo, että jotain puuttuu. Nyt se on lopullista. Niki Lauda ja Formula ykköset ovat erottamaton kaksikko, Kallio kertoo.

Lauda oli menehtyessään 70-vuotias.

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi

Juttua korjattu 16.38: Lauda on itävaltalainen ei saksalainen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja