Niki Juuselalta arvio Sebastian Vettelin surkean vauhdin syyksi – "Ferrarin sietäisi kyllä hävetä"

Bottaksella kitkerä sunnuntai: Kritiikki kohdistuu nyt omaan talliin – MTV ruotii F1-kisan kipukohdat 12:32
MTV Uutiset Live: F1-selostaja Niki Juusela pui Sebastian Vettelin ja Ferrarin tilannetta.

Ferrarin Sebastian Vettel on jäänyt kuluvan kauden aikana pahasti tallikaverinsa Charles Leclercin jalkoihin. Kun Leclerc on onnistunut nousemaan hitaalla Ferrarilla jopa palkintokorokkeelle, on Vettel rämpinyt keskikastissa ja sen takana.

Viime viikonloppuna Silverstonessa Vettelin ongelmat radalla alkoivat näkyä ja ennen kaikkea kuulua myös televisiokatselijoille, kun saksalainen kuittali radiokeskustelussa tallilleen. Keskustelu saksalaisen ja tallin välillä jatkui kilpailun jälkeen julkisuudessa.

C Moren F1-selostaja Niki Juusela vertaa viimeistä kauttaan Ferrarilla ajavan Vettelin ja italialaistallin tilannetta avioeroprosessia läpikäyvään pariskuntaan.

– Se on kuin pitkä avioliitto. Kuuden kuukauden harkinta-aika on menossa ja odotetaan sitä viimeistä tuomiota. Lusikat on jaettu ja Leclerc sai tässä tapauksessa vähän enemmän.  Alpakka taisi jäädä vettelin käteen, Juusela veisteli MTV Uutiset Livessä.

Juuselan mukaan Vettelin surkea vauhti suhteessa Leclerciin on suuri mysteeri. Juuselan mielestä on selvää, ettei Vettel nauti tallissa enää samanlaisesta palvelusta kuin Leclerc. 

– En jaksa millään uskoa, että samaa tukea saadaan. Mihinkään tarkoitukselliseen sabotaasiin en jaksa uskoa Ferrarin kohdalla, mutta kokeillaanko jotain uusia juttuja jo, mistä välttämättä ei raportoida kuljettajalle ja tehdään peli vähän hankalaksi. Siihen on helpompi uskoa.

Joka tapauksessa nelinkertainen maailmanmestari ansaitsisi Juuselan mielestä arvokkaamman poistumisen italialaistallista.

– Jos tässä on peliä, että ei anneta mahdollisuutta, Ferrarin sietäisi kyllä hävetä sitä toimintaa. Pitäisi viedä tämä kunniakkaasti maaliin, Juusela sanoo.

– Kunniakkaasti mentäisiin loppuun saakka, pidettäisiin isot juhlat, pastaa huuleen ja eteenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat