Mainos

Niinistö Ylellä: Pakolaistilanne on karannut käsistä

0:42

Presidentti Sauli Niinistön mukaan pakolaistilanne Euroopassa on karannut käsistä. Niinistö sanoi Ylen Presidentin kyselytunnilla, että nyt pitäisi auttaa kaikkein hädänalaisempia, esimerkiksi perheitä, jotka ovat joutuneet pakenemaan kotoaan pakolaisleireille.

– Olen varma, että suomalaiset haluavat sellaiseen hätään vastata, presidentti sanoi.

Niinistön mukaan jo vuosia sitten Välimerellä alkaneen pakolaisliikenteen olisi pitänyt johtaa toimintaan. Nyt ollaan tilanteessa, jossa muuttoliike Eurooppaan on runsasta myös Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan ulkopuolelta, aina Aasiasta asti.

– Eurooppa koetaan nyt sellaiseksi paikaksi, jossa inhimillinen toive paremmasta elämästä voisi toteutua.

Presidentti sanoi myös, että Suomessa on suhtauduttava vakavasti Venäjän kautta tuleviin ihmisvirtoihin. Niinistön mielestä on molempien osapuolten etu, että tilanne on tarkasti hallinnassa. 

Maassa maan tavalla

Presidentti Niinistö sanoo, että Suomeen haluavien turvapaikanhakijoiden tulisi hyväksyä, omaksua ja myös kunnioittaa suomalaisia arvoja.  

Presidentin mukaan suomalaiset voivat auttaa niiden omaksumisessa.

– On hyväksyttävä keskeiset arvomme: demokratia, tasa-arvo ja ihmisoikeudet. Ellei niitä hyväksy, ei voi jäädä Suomeen, presidentti totesi.

Presidentin mukaan kantaväestön ja turvapaikanhakijoiden välinen harmonia syntyy ymmärtämällä toistemme tapoja.

– Kantaväestön tulisi ymmärtää, että jokaisella on oikeus harjoittaa uskontoaan ja hoitaa perhesuhteita omalla tavallaan, presidentti sanoi.

Ratkaisuna ei voida presidentin mukaan pitää rajojen sulkemista. Kansainvälisiä sopimuksia on kunnioitettava, vaikkakin ne ovatkin syntyneet erilaisissa olosuhteissa.

– Rajojen sulkeminen muilta voisi saada muut sulkemaan rajat meiltä. Se ei olisi hyvä asia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.