Suomelta uusi aseapupaketti Ukrainalle: Zelenskyi kiittää Niinistöä nopeista liikkeistä – tämä paketin sisällöstä tiedetään

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kertoo, miksi Suomi on ollut niin vaitonainen Ukrainalle antamastaan aseavusta 1:02
Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kertoo, miksi Suomi on ollut niin vaitonainen Ukrainalle antamastaan aseavusta. (Uutisextra 10.9.2022)

Suomi toimittaa lisää puolustustarvikeapua Ukrainaan, tiedottaa puolustusministeriö. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö päätti asiasta tänään.  

Kyse on Suomen kuudennestatoista puolustustarvikeapulähetyksestä Ukrainalle.

Puolustusministeriö avaa kyseessä olevan apupaketin sisällöstä sen verran, että se sisältää muun muassa ilmatorjunta-aseistusta sekä ampumatarvikkeita. Lähetyksen sisältämien suorituskykyjen korvaamisen arvioidaan maksavan Suomelle 109 miljoonaa euroa. Lisäavussa on huomioitu sekä Ukrainan tarpeita, että Puolustusvoimien resurssitilannetta.

Suomi ja tarkemmin ottaen puolustusministeriö ei ole aiemmin juurikaan kertonut julkisuuteen apupakettien sisällöistä. 

– Suomi jatkaa Ukrainan tukemista, yhdessä kansainvälisten kumppaniemme kanssa. Kaikkien Suomen Ukrainalle toimittamien puolustustarvikeapupakettien korvattava arvo on nyt 1,1 miljardia euroa, puolustusministeri Antti Kaikkonen toteaa.

Aseapupaketti ei jäänyt Ukrainalta huomaamatta, nimittäin Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kiitteli Niinistöä Twitterissä iltapäivällä. 

Operatiivisista syistä sekä avun turvallisen perillemenon takaamiseksi avun tarkemmasta sisällöstä, toimitustavasta tai aikataulusta ei tiedoteta tarkemmin, ministeriö linjaa. 

Suomi on toimittanut Ukrainalle aseapua jo viime vuoden helmikuusta pian sodan syttymisen jälkeen. STT:n tietojen mukaan aseapupaketeista on päätetty keskimäärin noin kerran kuukaudessa. 

Lue lisää aiemmista Suomen aseapupaketeista alta:



Lue myös:

    Uusimmat