Mainos

Niinistö ja Poroshenko tapaavat iltapäivällä - ei suuria otsikoita Ukrainassa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Ukrainan presidentti Petro Poroshenko tapaavat tänään puolenpäivän jälkeen Kiovassa.

Niinistö on saapunut Ukrainaan suoraan Sotshista, jossa presidentti keskusteli eilen monta tuntiai venäläisen virkaveljensä Vladimir Putinin kanssa.

Niinistö ja Poroshenko aloittavat keskustelut noin puolen päivän aikaan, jonka jälkeen presidentti Niinistö on aikeissa tavata suomalaismediaa Kiovassa. Yhtä pitkää keskustelua kuin eilen Putinin kanssa ei ole odotettavissa, sillä Niinistö pitää alustavan ilmoituksen mukaan tiedotustilaisuuden myös Suomessa jo kello 16.40.

Katseet jo Berliinissä

Niinistön ja Poroshenkon tapaaminen ei ole, ainakaan toistaiseksi, poikinut Ukrainassa suuria otsikoita. Ukrainalaismedia keskittyy luonnollisesti maan itäosissa jatkuviin taisteluihin. 

Niinistön odotetaan kuitenkin tuovan Vladimir Putinilta jonkinlaisen viestin Poroshenkolle. Optimistisimmat arviot liittyvät siihen, että Ukrainan ja Venäjän presidentit saataisiin näin saman pöydän ääreen. 

Kyynisimpien ukrainalaisarvioiden mukaan Niinistön vierailulla ei ole juuri merkitystä, eikä Poroshenkon pitäisi edes tavata Putinia.

Suomen presidentin vierailua enemmän ukrainalaismediaa tuntuu nyt kiinnostavan, mitä tapahtuu huomenna Berliinissä, kun Ukrainan ja Venäjän ulkoministereiden on määrä tavata. 

Presidentti Niinistö on palaamassa Suomeen tänään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.