Nightwish tulevista virtuaalikeikoistaan MTV:n erikoishaastattelussa: "On hienoa päästä osaksi kerran elämässä tehtävää omituista seikkailua"

8:38
Katso video: Nightwish kertoo tulevista virtuaalikeikoistaan MTV:n erikoishaastattelussa.

Suomen menestynein metalliyhtye Nightwish valmistautuu tällä hetkellä kahteen massiiviseen virtuaalikonserttiin, jotka näkevät päivänvalon myöhemmin tällä viikolla. 

Kyseessä on ensimmäinen kerta kun koko yhtye pääsee esittämään uusimman Human :II: Nature. -albumin musiikkia faneillensa. 

Nightwishin tuoreen albumin pohjalta tehtävän maailmankiertueen oli tarkoitus alkaa jo viime vuoden huhtikuussa, mutta maaliskuussa Eurooppaan levinnyt koronapandemia lykkäsi kiertueen alkamista yli vuoden verran. 

Nyt tulevaisuudennäkymä näyttää yhtyeen silmistä katsottuna jo valoisammalta. 

– Aika kotivoittoista tämä toiminta on viimeisen vuoden ajan ollut. Emme olisi voineet viime vuonna uskoa, että tämä tilanne tulee kestämään näin pitkään, Nightwishin rumpali Kai Hahto toteaa. 

– Olemme olleet koko ajan optimistisia ja toivoneet, että jospa sitä kohta pääsisi soittamaan, mutta nyt näyttää viimeinkin siltä, että pääsisimme tänä vuonna jo jotain tekemään, yhtyeen kosketinsoittaja ja johtohahmo Tuomas Holopainen kertoo.  

“Haastavampaa kuin tavallisen konsertin soittaminen” 

Yhtye pääsi viime perjantaina ensimmäistä kertaa harjoittelemaan tulevia virtuaalikonsertteja varten koko yhtyeen voimin.  

– Pelkäsin aluksi, että miten siinä pääsee oikeaan tunnelmaan, kun on joka puolella pelkkää vihreää. Tänään kuitenkin huomasin, ettei siihen tarvita muuta kuin musiikki ja ympärillä olevat ihmiset, että pääsee todella hienoihin ja syviin tiloihin, Holopainen sanoo.  

Nightwishin jäsenet ovat vuosien saatossa tottuneet soittamaan ilman yleisöä lukemattomien bändiharjoitusten myötä. Siitä huolimatta olosuhteet ovat Hahdon mukaan aivan toisenlaiset kuin tavallisen harjoituksen aikana. 

– Sanoisin, että tämä on jopa haastavampaa kuin tavallisen konsertin soittaminen. Se, että emme koskaan aiemmin ole tehneet tällaista tuo siihen oman jännityksen ja jopa pienen vaaran tunteen, Hahto arvioi.

Virtuaalikeikka ei ollut Nightwishille itsestäänselvyys 

Erilaisten striimi- ja virtuaalikeikkojen järjestäminen on yleistynyt koronaviruksen tuomien poikkeusolosuhteiden aikana, mutta virtuaalikeikan toteuttaminen ei silti ollut bändin jäsenille itsestäänselvyys. 

– Mietimme useaan otteeseen sitä, että lähdetäänkö me tähän virtuaalikeikkarumbaan mukaan. Ajatus tuntui aluksi hyvin etäiseltä ja kaipasimme oikean yleisön eteen, Holopainen sanoo.  

Yhtye lämpeni ajatukselle vasta virtuaalikeikkojen teknisestä toteutuksesta vastaavan Zoanin lähestyttyä heitä ainutlaatuisen konseptinsa kanssa. 

– Ajatus siitä, että konsertti tehtäisiin virtuaalisessa tavernassa, ja se että homma vietäisiin vähän eri tasolle aiempiin virtuaalikonsertteihin verrattuna herätti kyllä kiinnostusta. 

Kaksituntisen keikan aikana bändi soittaa useassa erilaisessa virtuaalisessa ympäristössä, jotka ovat luotuja eritysesti bändiä varten. Keikan aikana nähtäviä ympäristöjä on Holopaisen lisäksi ollut suunnittelemassa myös bändin pitkäaikainen luottograafikko. 

 – Siellä tulee olemaan paljon visuaalisia yksityiskohtia ja “easter eggejä” faneille bongattavaksi, Holopainen lupailee. 

Holopainen arvioi myös, että tulevat virtuaalikeikat suurella todennäköisyydellä jäävät bändille kertaluontoiseksi asiaksi. 

– On hienoa päästä osaksi tällaista kerran elämässä tehtävää omituista seikkailua, mutta ei tästä meille kyllä trendiä tule. 

Nightwishin virtuaalikeikat järjestetään Eurooppassa 28. toukokuuta, ja amerikkalaisyleisölle 29. toukokuuta.

Katso koko erikoishaastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja