Mainos

Nigerian hallitus vahvistaa Boko Haramin kaapanneen yli sata koulutyttöä

110 tyttöä on kateissa kouluhyökkäyksen jälkeen Nigeriassa. Nigerian informaatioministeriö vahvisti asian eilen. Vahvistuksen saamiseen kului useita päiviä. Hyökkäys tapahtui viime viikon maanantaina.

Kaappauksesta epäillään islamistinen terroristijärjestö Boko Haramia. Kohteena oli tekninen oppilaitos maan koillisosassa Dapchin kaupungissa Yoben osavaltiossa. Koulussa oli 906 opiskelijaa ennen hyökkäystä. Informaatioministerin mukaan "110 tytöstä ei ole havaintoa”. Yoben osavaltion paikallishallinnon mukaan kymmeniä tyttöja pelastettiin hyökäykseltä.

Nigerian presidentti Muhammadu Buhari kutsui hyökkäystä ”kansalliseksi katatrofiksi”.

Nigerian ilmavoimien komentaja sanoi eilen, että ilmavoimat on mobilisoinut sotilaita maan koillisosaan ainoana tehtävänään kaapattujen tyttöjen löytäminen.

Suurin kaappaus sitten vuoden 2014

Nyt tapahtunut hyökkäys on luultavasti suurin koulukaappaus sitten vuoden 2014, jolloin Boko Haram kaappasi yli 270 tyttöä koulusta Chibokin kaupungissa.

Kaappaus sai osakseen maailmanlaajuista huomiota. Työttöjen vapauttamiseen tähdännyt sosiaalisen median kampanja Bring back our girls sai osallistujakseen muun muassa tuolloisen Yhdysvaltain presidentin vaimon Michelle Obaman. Chibokista kaapatuista tytöistä on toistaiseksi vapautettu noin sata, suurimmaksi osaksi Punaisen ristin välittämien hallituksen ja Boko Haramin välisten neuvotteluiden tuloksena.

Boko Haramin arvioidaan tappaneen yli 20 000 ihmistä ja ajaneen kaksi miljoonaa pakoon kodeistaan sen jälkeen, kun se aloitti aseellisen kapinansa hallitusta vastaan vuonna 2009.

Lähteet: Reuters, BBCReuters

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.