Mainos

Yli 90 tyttöä kadoksissa Nigeriassa – Boko Haram hyökkäsi

Yli 90 nigerialaistyttöä on kadoksissa terroristiryhmä Boko Haramin hyökättyä Yoben kylään Koillis-Nigeriassa, kertovat kaksi lähdettä uutistoimisto Reutersille.

Lähteiden mukaan Boko Haramin sotilaat saapuivat alueelle maanantai-iltana kuorma-autoilla. Hyökkääjät menivät kouluun ja ampuivat joitakin laukauksia.

Tyttöjen kohtalosta ei ole tällä hetkellä varmaa tietoa. Nigerian presidentti Muhammadu Buhari on lähettänyt Yoben kylään kaksi ministeriä tutkimaan asiaa.

Presidentin tiedottaja ei ole vahvistanut tyttöjen katoamista. Nigerian poliisi on kieltänyt, että tytöt olisi siepattu.

Lähteiden mukaan kuitenkin 91 tyttöä puuttui koulusta. Seitsemän vanhempaa on kertonut Reutersille nimettömänä, että heidän tyttärensä ovat kadonneet. He puhuivat toimittajalle nimettömänä, koska he pelkäävät henkensä puolesta.

Nigerialaiset tiedotusvälineet ovat kertoneet ristiriitaisia tietoja siitä, että osa tytöistä olisi löytynyt.

Vuonna 2014 Boko Haram sieppasi yli 270 koululaista Chibokin kaupungissa tehdyssä iskussa. Heistä noin sadan uskotaan olevan vielä vankeina, mutta osa on päässyt pakenemaan tai luovutettu vapaaksi.

Boko Haram on siepannut yhteensä tuhansia lapsia, ja 20 000 ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan sen jälkeen, kun järjestö aloitti valloituksensa vuonna 2009.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.