NHL-yön suomalaiset: Sebastian Ahon tahmainen alkukausi vain muisto – Olli Määttä tehokkaana

Torstain ja perjantain välinen yö NHL:ssä oli uransa ensimmäisen hattutempun tehneen Joonas Donskoin näytös. Carolina Hurricanesin Sebastian Aho puolestaan on päässyt tasaiseen vireeseen tehottoman alkukauden jälkeen.

Kauden kuudennella maalillaan 2-3-kavennuksen tehnyt Aho on tuottanut nyt seitsemään viimeiseen otteluun kahdeksan pistettä. Yhteensä 16 ottelussa Hurricanes-tähti on iskenyt 11 pistettä. Teuvo Teräväinen syötti joukkueen avausmaalin.

Hurricanes hävisi New York Rangersille maalein 2-4. Loukkaantuneen Erik Haulan tilalle nostettu Eetu Luostarinen debytoi NHL:ssä vahvalla esityksellä.

Rangersin Kaapo Kakko pelasi ottelussa vajaat 14 minuuttia, mutta ei yltänyt tehoille. Edellisessä ottelussa maalin ja syötön tarjonnut Kakko laukoi maalia kohti neljä kertaa ja pelasi ylivoimalla minuutin ja seitsemän sekuntia.

Chicago Blackhawksin Olli Määttä kirjasi kaksi syöttöpistettä, kun Blackhawks voitti Vancouverin maalein 5-2. 15 minuuttia pelanneen Määtän teholukema näytti ottelun päättyessä lukemaa +2.

Joonas Korpisalo torjui 32 laukauksesta 30, kun Columbus otti 3-2-kotivoiton Arizona Coyotesista. Voitto oli 12 ottelua tällä kaudella pelanneelle Korpisalolle viides.

Koivu       MIN 0+0  0 0 2  7/17   18.57

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.